Poezie română la Sassari, de Ziua Mondială a Poeziei

mart. 19th, 2014 | By | Category: Eveniment

Ofelia Prodan şi Daniel D. Marin vor participa vineri, 21 martie 2014, la Maratonul Poetic organizat de Asociaţia POP – Progetto Ottobre in Poesia în colaborare cu LibraiAlCentro, la Sassari, în Sardinia. Cei doi poeţi vor avea o serie de lecturi, în intervalele orare 10:00 – 13:00 şi 17:00 – 20:30, la librăriile Messaggerie Sarde, Odradek, Azuni, Mondadori-Dessì. Scriitorii români, alături de poeme personale, vor citi poeme de Nichita Danilov, Ioan Es Pop, Radu Vancu, Ruxandra Cesereanu, Carmen Firan şi Dorin Tudoran. În italiană, aceleaşi poeme vor fi citite de poeţii sarzi care vor lua parte la eveniment. Poetul cilian Santiago Montrés va citi câteva poeme de Ofelia Prodan în spaniolă. Textele autorilor români au fost traduse în italiană de Danilo De Salazar, Clara Mitola, Anita Natascia Bernacchia, Giovanni Magliocco, Irina Ţurcanu, Laura Pislaru şi Daniel D. Marin.


Ofelia Prodan a debutat editorial în 2007, publicând până în prezent 7 cărţi, printre care Elefantul din patul meu (Vinea, 2007, eLiteratura, 2013; Premiul pentru debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, 2008; Premiul revistei Luceafărul, 2008; Nominalizare la Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” – Opera Prima, 2008), Ruleta cu nebun (Vinea, 2008, eLiteratura, 2013; Premiul Special la Festivalul Naţional de Poezie „George Coşbuc”, 2009), Ulise şi jocul de şah (Charmides, 2011, ediţie bilingvă în română şi engleză) şi Călăuza (Cartea românească, 2012; Premiul Ion Minulescu, 2013). Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al PEN club-ului român. În Italia, a mai avut lecturi publice la Brescia şi Milano, în 2012, şi este laureată a Premiului Internaţional de Poezie şi Proză Napoli Cultural Classic, câştigând Premiul I la secţiunea Poezie în limba străină, în 2013.

Daniel D. Marin este autorul volumelor Oră de vârf (Geea, 2003; Premiul pentru Poezie la Festivalul Naţional “Duiliu Zamfirescu”, 2003; Nominalizare la Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” – Opera Prima, 2004), Aşa cum a fost (Vinea, 2008) şi L-am luat deoparte şi i-am spus (Brumar, 2009, eLiteratura, 2013; Premiul “Marin Mincu”, 2010). Este realizatorul antologiei Poezia antiutopică. O antologie a douămiismului poetic românesc (Paralela 45, 2010). În prezent, este redactor asociat la revista Zona Literară, unde a iniţiat o rubrică de poezie italiană contemporană. În septembrie 2012, pleacă în Sardinia, cu o bursă de studiu la Universitatea din Sassari, pentru 5 luni, apoi pentru încă 5 luni, iar în noiembrie 2013 se întoarce din nou în Sardinia.

Număr de vizualizări :1977


One Comment to “Poezie română la Sassari, de Ziua Mondială a Poeziei”

  1. […] în mai multe locuri din Italia, nu doar în Roma, după cum anunță diverse site-uri, aici și aici, aducându-li-se un omagiu unor poeți cum ar fi Tristan Tzara, Grigore Vieru, Vasile Voiculescu […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro