Mihai Zgondoiu expune ”The Artist`s Golden Hand” la Viena

mart. 20th, 2014 | By | Category: Proiecte

Vineri, 21 martie 2014, de la ora 19.00, la Five Plus Art Gallery din Viena (str. Argentinier nr. 41), va avea loc vernisajul expoziției ”The Artist`s Golden Hand”  (video-performance, obiect, print) semnată de artistul vizual Mihai Zgondoiu. Curator proiecte: Ana-Maria Altmann.


„Observator atent al problematicii culturale, al stereotipurilor politice dar și al propriei sale identități, Mihai Zgondoiu abordează concepte complexe care au la bază cuvinte-cheie precum_ libertate, criză, comunism, identitate, matriță_ (șablon dar și matrice) pe care le îmbină cu utilizarea critică a noilor social media. Indiferent dacă sunt ironice, meditative sau auto-referențiale, proiectele sale recurg cu maxima libertate la multi- media, tehnici și tehnologii mixte, parafrazând asumat diverse stiluri, tendințe, concepte interdisciplinare, abordări și citate figurative.

Numitorul comun al acestei întreprinderi atât de diverse și ramificate pare a fi sintagma _“artistul nu este o insulă”_, logo-ul care reunește poeți, scriitori, filosofi, dornici să contribuie la conturarea unui nou discurs, amplu contextualizat prin publicații și evenimente de teatru-acțiune care poartă toate amprenta și semnătura conceptuală a artistului.

Refractar la orice tip de norme, Zgondoiu se opune deschis atât standardelor occidentale cât și discursului istoric și social din România ultimilor ani, caracterizat de recursul frecvent la expresii ce reflectă un proces de politizare a gândirii critice. În acest fel artistul își construiește un loc al său, asumat, într-o societate culturală globaliza(n)tă ce se lasă condusă de legea cererii și a ofertei.” (Silvia Müllegger)

Număr de vizualizări :2204


One Comment to “Mihai Zgondoiu expune ”The Artist`s Golden Hand” la Viena”

  1. […] său rol: artist, curator și manager de galerie. De curând, artistul medieșean a expus la Viena ”The Artist`s Golden Hand” (video performance, obiect print, curator Maria Altmann). De asemenea, el este […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro