Expoziție Gavril Mocenco la Muzeul Municipiului București

mart. 23rd, 2014 | By | Category: Postcard

În perioada 24-31 martie 2014, la Muzeul Municipiului București va avea loc expoziția de pictură și grafică semnată de artistul Gavril Mocenco. Un eveniment organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Vernisajul are loc luni, 24 martie 2014, de la ora 17.00.

”Datoria pictorului talentat și inteligent este să creeze lumi, să le construiască și să le dea culoare. În mod firesc, Gavril Mocenco își edifică imagini de frescă de deasupra de real și din lumina interiorului. Pentru el, exprimarea plastică are un firesc ce ne invită să-l descoperim, să-l apreciem și să-l punem în locul meritat al marilor noștri meșteri de pictură.
Om de la Dunăre și Mare, Gavril Mocenco este exemplificarea vie a expresiei care spune că apele liniștite sunt adânci. Pleacă de la peisajul de mare sensibilitate, la fel și portretul, și ajunge în metafore lirice, pline de profunzimi. El relevă regnului marin acea inteligență instinctivă care dă societate lumilor închipuite. Este multă metaforă în opera lui Gavril Mocenco și este bine să mergem pe această cale, lăsând oniricului ceea ce îi aparține fără echivoc. Îmi place să caut lumile lui Gavril Mocenco într-un iluzoriu teritoriu de străfunduri, cu fluide lumini nebănuite și societăți nevertebrate, instinctuale. Totul este modelat cu o cursivitate emoționantă care ne plasează în bună și corectă receptare a parcursului merituos al unui maestru, Gavril Mocenco.” (Marius Tița)

Număr de vizualizări :1671


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro