Dublă lansare de carte regală la Reșița, în prezența ASR Principele Radu al României

mart. 21st, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Luni , 24 martie 2014, începând cu ora 12:00, ASR Principele RADU al României va fi prezent la Reșița unde vor fi lansate cele mai recente volume regale publicate la editura Curtea Veche: “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” (de Sandra Gătejeanu-Gheorghe) și “Trei poduri peste lume” (de ASR Principele Radu al României). Evenimentul care va avea loc la librăria Semn de Carte (Str. Libertății, nr. 13) este organizat de editura Curtea Veche Publishing București în colaborare cu Societatea pentru Cultura METARSIS. Intrarea este liberă, iar evenimentul va include și o sesiune de autografe.


Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, de Sandra Gătejeanu-Gheorghe este o minunată carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României. Pornind de la amintirile Alteței Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, autoarea Sandra Gătejeanu Gheorghe ne vorbeşte despre copilăria și adolescența Principesei Moștenitoare, despre studiile și experiența comunitară, despre viața de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.
Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003”, de ASR Principele Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României. Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.

Număr de vizualizări :1160


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro