Dirijorul Michäel Cousteau conferențiază la Timișoara

mart. 20th, 2014 | By | Category: Postcard

Marţi, 25 martie 2014, de la ora 18.00, la Institutul francez din Timişoara (bd. C.D. Loga nr. 46), va avea loc conferința muzicală ”Viața mea este un roman care mă interesează foarte tare”, susținută de dirijorul Michäel Cousteau şi, de asemenea, va fi proiectat filmul „Simfonia fantastică”, de Christian Jacques. Intrarea liberă. Eveniment organizat în parteneriat cu Filarmonica Banatul din Timişoara.


Conferinţa este centrată pe viaţa şi opera lui Hector Berlioz, în acelaşi timp extravagante şi profund moderne şi va fi însoţită de o analiză pe note de pian, cu ajutorul extractelor audio ale „simfoniei sale fantastice”.
Această conferinţă va fi urmată de proiecţia filmului din 1943, realizat de Christian Jacques, „La Symphonie Fantastique (Simfonia fantastică)”, cu Jean-Louis Barrault, Renée Saint-Cyr, Bernard Blier şi Jules Berry (durată: 90′).

Michaël Cousteau s-a iniţiat la pian şi la violoncel de la o vârstă foarte fragedă. După studii de istorie şi de filosofie, alege să studieze pentru a deveni dirijor de orchestră, atât în Franţa cât şi în Austria. După ce participă la numeroase master-class-uri, Michaël Cousteau se vede însărcinat cu responsabilitatea pentru diferite formări în şcolile şi conservatoarele franceze, activitate pedagogică pe care o va desfăşura mai ales la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris.
Urmează mai multe colaborări cu diferite orchestre precum Opera din Paris, Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf, Orchestra Franceză de Tineri, Orchestra Naţională din Lyon, însoţite de înregistrarea mai multor CD-uri.
Pasionat de arta vocală, devine directorul muzical al corului Universităţii „Paris II
Panthéon-Assas” şi apoi Kapellmeister pentru Societatea cântăreţilor de la Saint-Eustache.
În căutarea repertoriilor uitate, este interesat de instrumentele vechi şi are colaborări cu Philarmonia di Roma (Italia), Savarian State Orchestra (Ungaria), Radio Kamer Orkest şi Radio Symfonie Orkest (Olanda) şi Orchestra Filarmonică din Luxembourg, dar şi cu numeroase orchestre din Franţa, precum Orchestra Naţională din Lyon, Orchestra Naţională din Montpellier, Languedoc-Roussillon şi Orchestra Simfonică şi Lirică din Nancy.
Michaël Cousteau este partener al Institutului Francez,

Număr de vizualizări :920


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro