Concursul de creaţie literară Trofeul Arthur, la ediția a III-a

mart. 28th, 2014 | By | Category: Proiecte

Editura Arthur a lansat apelul pentru înscrierile la concursul de creație literară Trofeul Arthur, ajuns deja la ediția a III-a în 2014. Potrivit organizatorilor, apelul este adresat atât scriitorilor consacraţi, cât şi debutanţilor, iar ţinta concursului este de a oferi tânărului public cititor o alternativă autohtonă contemporană la literatura internaţională dedicată copiilor şi adolescenţilor. La ediţia din acest an vor fi acceptate şi manuscrise gândite pentru preşcolari, iar categoriile de înscriere a lucrărilor nu mai sunt bazate pe genuri literare (poezie, proză scurtă, roman), aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi, ci vor fi secţiuni împărţite pe segmente de vârstă. Data limită de trimitere a manuscriselor este 15 septembrie 2014. Pentru fiecare secţiune va fi desemnat un câştigător, care va primi un premiu de 500 de euro. Trofeul Arthur, marele premiu, este în valoare de 3000 de euro şi publicarea cărţii la Editura Arthur.

Categoriile de participare:
Secţiunea 0-7 ani:

– proză, versuri, benzi desenate pentru vârsta indicată;
– fiecare concurent va trimite un manuscris de maximum 50 de pagini A4, cu exemple de ilustraţii şi/ sau descrierea acestora; textul va fi scris cu corp de 12, Times New Roman, interlinie 1,5;
– pe lângă manuscris, va trebui să ataşaţi şi o descriere a conceptului vizual al cărţii.

Secţiunea 8-14 ani:
– creaţiile literare nu trebuie să se supună strict unui gen, pot fi trimise volume de proză scurtă şi/ sau romane (inclusiv roman grafic), benzi desenate, manuscrise în versuri etc.
– manuscrisul va avea minimum 100 de pagini A4: textul va fi scris cu corp de 12, Times New Roman, interlinie 1,5.

Secţiunea 14+ ani:
– creaţiile literare nu trebuie să se supună strict unui gen, pot fi trimise volume de proză scurtă şi/ sau romane (inclusiv roman grafic sau scenarii de roman grafic), manuscrise în versuri etc.
– manuscrisul va avea minimum 100 de pagini A4: textul va fi scris cu corp de 12, Times New Roman, interlinie 1,5.

O altă noutate a ediţiei de anul acesta este că se vor accepta şi scenarii de roman grafic, dar şi volume de benzi desenate spre jurizare.
Pentru fiecare secţiune va fi desemnat un câştigător, care va primi un premiu de 500 de euro.
Trofeul Arthur sau marele premiu oferit este de 3000 de euro şi publicarea cărţii la Editura Arthur.

Puteţi trimite manuscrisele dumneavoastră pe adresa de email concurs@editura-art.ro până pe data de 15 septembrie. Găsiţi regulamentul concursului şi documentele necesare înscrierii pe blogul Editurii Arthur.

Număr de vizualizări :2870


3 Comments to “Concursul de creaţie literară Trofeul Arthur, la ediția a III-a”

 1. Andreea Roff spune:

  Buna seara! Am o nelamurire legata de regulament: daca am un manuscris pe care intre timp intenţioneaz sa il public si sa imi lansez volumul de debut, mai pot trimite manuscrisul ulterior si la acest concurs?
  Multumesc anticipat.

 2. Olivia-Cristiana spune:

  Buna ziua,
  Salut , cu incantare concursul organizat de editura Art ! Am o intrebare, inainte de a trimite creatiile mele : manuscrisul in sine sa aiba 50 de pagini, sau incluzand si ilustratiile sa aiba acest numar de pagini ?
  Va multumesc,
  cu respect ,
  Olivia-Cristiana Gabudean

 3. S-au dat rezultatele?

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro