Claudio Rivetti și finaliștii „Under 25” ai Premiului Internațional „Arte Laguna” expun la IRCCU Veneția

mart. 19th, 2014 | By | Category: Postcard

Duminică, 23 martie 2014, de la ora 16.30, va avea loc vernisajul expoziției personale de artă video de Claudio Rivetti și al expoziție colective a finaliștilor secțiunii „Under 25” a celei de-a VIII-a ediții a Premiului Internațional „Arte Laguna”. Dublul eveniment se va desfășura în spațiile expoziționale ale Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția. Evenimentele sunt organizate în cadrul parteneriatului anual dintre Institut și Asociația Culturală MoCA (Modern Contemporary Art) şi Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto (Treviso) și beneficiază de sprijinul Institutului Cultural Român. Expozițiile vor putea fi vizitate în perioada 23 martie – 6 aprilie 2014, zilnic între orele 10.00 și 18.00. Intrarea este liberă.


Claudio Rivetti, nominalizat la premiul “Istituto Romeno di Venezia” în cadrul celui de-al VI-lea Premiu Internațional Arte Laguna 2012, va prezenta expoziţia personală în Mica Galerie a IRCCU Venetia, care va include următoarele lucrări de artă foto-video: „Overlap”, „Big Bangs”, „Flashover” și Rubedo. Tânărul artist italian este absolvent al Academiei de Arte Frumoase Santa Giulia din Brescia, urmând apoi studii de specialitate la University of Creative Arts of Canterbury și New York Film Academy. În prezent trăiește și lucrează la Sidney, Australia.
Cea de-a doua expoziție inaugurată la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția este una colectivă, aparținând finaliștilor secțiunii “Under 25” (artiști sub 25 de ani), care își vor prezenta lucrările în spațiile Noii Galerii. Acest eveniment reprezintă o continuare a tradiționalei colaborări cu organizatorii Premiului „Arte Laguna”, începută încă din anul 2008.

Premiul “Arte Laguna” este decernat în urma unui concurs internațional, care se adresează artiștilor din variate domenii ale artelor vizuale contemporane și este organizat încă din anul 2006 de Asociația Culturală MoCA (Modern Contemporary Art) și Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto (Treviso). Dintre numeroasele candidaturi primite anul acesta pentru toate secțiunile concursului (pictură, sculptură și instalație, fotografie, artă virtuală, video, performance și artiști sub 25 de ani), au fost desemnați 110 finaliști.

Număr de vizualizări :1103


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro