”Cele două corpuri ale regelui”, de Ernst H. Kantorowicz, a apărut și în limba română

mart. 7th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la editura Polirom a apărut volumul ”Cele două corpuri ale regelui”, de Ernst H. Kantorowicz, în colecția ”Historia”. Traducerea îi aparține lui Andrei Sălăvăstru, cu o prefaţă semnată de William Chester Jordan şi postfaţă de Alexandru Florin Platon. Volumul este disponibil şi în format electronic. „O carte excepţională!” (William Dunham, Jr. în Speculum). „Cea mai importantă contribuţie la istoria regalităţii medievale” (Fritz Kern în Gottesgnadentum und Widerstandsrecht). „Poate cea mai importantă lucrare despre istoria gândirii politice medievale.” (American Political Science Review)


„Faptul că Cele două corpuri ale regelui, la 57 de ani de la apariţie şi la puţin peste jumătate de veac de la stingerea din viaţă a autorului ei, vede, în sfârşit, lumina tiparului şi în limba română reprezintă omagiul adus unui istoric şi unei cărţi care rămân două dintre reperele cele mai importante ale istoriografiei europene şi nord-americane contemporane.” (Alexandru-Florin Platon)

„Kantorowicz a scris o carte extraordinară, poate cea mai importantă lucrare despre istoria gândirii politice medievale, cu siguranţă cea mai spectaculoasă din ultimele decenii.” (American Political Science Review)

Ernst H. Kantorowicz (1895 1963), medievist, specialist în istoria politică şi intelectuală a Evului Mediu, a predat la University of California, Berkeley, şi a fost membru al Institute for Advanced Study, Princeton, New Jersey. A mai publicat Kaiser Friedrich der Zweite (1927) şi Das Geheime Deutschland (1933).

Număr de vizualizări :1210


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro