”Zilele filmului francofon”, la Timișoara

mart. 21st, 2014 | By | Category: Postcard

În perioada 26-28 martie 2014, la Timișoara, în sala Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, va avea loc a XII-a ediție a Zilelor filmului francofon. Potrivit organizatorilor, ”Zilele filmului francofon își propun să creeze o legătură între producțiile cinematografice din întreaga lume și să întărească prezența francofoniei în România.” Pentru ediția din 2014 au fost selectate 12 filme care provin din Canada, Belgia, Elvetia, Vietnam, Cipru și Franța. Cu toate acestea, adevărații ambasadori ai acestei diversități vor fi invitații care vor veni în România pentru a-și prezenta producțiile: Frédérick Pelletier, Eva Pervolovici, Dinara Drukarova. Aceștia se vor întâlni cu publicul român în cele 10 zile ale festival.


Evenimentul se desfășoară, între 19 și 30 martie 2014, la mai multe orașe din țară: București, Cluj, Iași, Timișoara, Buzău și Constanța. Tematica centrală a festivalului este « familia » și sunt abordate probleme majore precum solidaritatea intergenerațională, sărăcia familială și excluziunea socială, echilibrul dintre muncă și familie, împărțirea responsabilităților parentale, maternitatea și educația copiilor… Se vor discuta și alte subiecte care punctează producția cinematografică contemporană și care traduc în imagine preocupările epocii noastre.

O ediție sub patronajul GADIF (Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor francophone din România).

Număr de vizualizări :1098


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro