Violonistul Alexandru Tomescu şi dirijorul Tiberiu Soare, în concert la Sala Radio

feb. 11th, 2014 | By | Category: Eveniment

Vineri, 14 februarie 2014, de la ora 19.00, la Sala Radio din București, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio, în poziţia sa de solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio (pe care o deţine din 2002), şi va cânta sub bagheta dirijorului principal al acestora, Tiberiu Soare, într-un concert pentru îndrăgostiți. Evenimentul va fi difuzat în direct on-air de Radio România Cultural şi de Radio România Muzical şi on-line pe site-urile posturilor menţionate.


Alexandru Tomescu, violonistul român care deţine din 2007 a dreptului de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, a evoluat de nenumărate ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât şi alături de Orchestra Naţională Radio, pe scena Sălii Radio, dar şi peste hotare, în turnee în Europa şi Asia. Concerte de Mozart, Bruch sau Mendelssohn printre altele, susţinute de Alexandru Tomescu alături de cele două ansambluri, s-au materializat în înregistrări lansate de către Editura Casa Radio.
Alexandru Tomescu a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc.
Turneul Stradivarius, conceput în jurul viorii de colecţie pe care cântă, este un eveniment anual care l-a purtat pe tânărul violonist de nenumărate ori în întreaga ţară. A interpretat cele trei mari Integrale ale repertoriului pentru vioară solo – cele 24 de Capricii de Niccolò Paganini, cele Şase Sonate de Eugène Ysaÿe şi cele Şase Sonate şi Partite de Johann Sebastian Bach, turneele fiind urmate de o lansare de DVD sau CD, produse discografice ce s-au bucurat de un mare succes.
Pasionat în egală măsură de muzica de cameră, Alexandru Tomescu a evoluat mai întâi în Romanian Piano Trio (2005-2010), iar din 2011 este prim violonist al Cvartetului Ad Libitum, ansamblu cameral de prestigiu cu o istorie de peste 25 de ani.
Partitura va conținea creații ale compozitorului armean Aram Haciaturian și, cum dintr-o seară dedicată iubirii nu putea lipsi cea mai cunoscută poveste de dragoste a tuturor timpurilor –”Romeo şi Julieta”, spectatorii se vor bucura și de selecţiuni din suitele orchestrale extrase de Prokofiev din baletul pe care l-a compus pe libretul tragediei lui Shakespeare. Baletul Romeo şi Julieta a făcut obiectul unor montări celebre cu cei mai mari balerini ai lumii, printre perechile care au onorat muzica lui Prokofiev numărându-se şi Margot Fonteyn şi Rudolf Nureev.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Număr de vizualizări :1038


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro