Spectacol aniversar Sabin Pautza, la Reșița

feb. 6th, 2014 | By | Category: Eveniment

Sabin Pautza împlinește, în 8 februarie 2014, 71 de ani. Societatea pentru Cultură METARSIS, al cărei președinte este, organizează în cinstea sa un concert de pian, luni, 10 februarie 2014, de la ora 19:00. Evenimentul va avea loc pe scena sălii ”LIRA” a Liceului de Arte din Reșița, care, din 2003, îi poartă numele. În spectacol vor evolua trei tineri pianiști din București, doctori în muzicologie: Irina Stănescu- Nițu (născută la Iași dar crescută la Reșița), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Cei trei muzicieni, sub genericul “Joc 2-4-6 mâini”, vor oferi publicului prezent lucrări semnate de George Enescu, Bela Bartok, Constantin Silvestri, Maurice Ravel, Serghei Rachmaninov și Sabin Pautza cântate la 2, la 4 și, în premieră pentru Reșița, la 6 mâini.


Program:
1. S. PAUTZA – Bossa Nova no1, no2 – Irina Niţu- Stănescu
2. C. SILVESTRI – Jocuri populare româneşti din Transilvania op. 4 – Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu
3. B. BARTÓK – Dansuri româneşti sz. 56- Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu
4. M. RAVEL – La Valse- Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu
5. G. ENESCU – Rapsodia română op. 11, nr. 2- Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu
6. G. ENESCU – Rapsodia română op. 11, nr. 1- Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu
7. S. RACHMANINOV – Romanţă şi Vals pentru pian la 6 mâini- Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Irina Niţu- Stănescu

Cu această ocazie va fi lansat CD-ul audio “Concert aniversar SABIN PAUTZA 70 ani viață- 50 ani de carieră” (protagoniști: soliștii Filarmonicii “MOLDOVA” din Iași reuniți în ansamblul Nova Musica Viva; la pupitru dirijoral Sabin Pautza).
Evenimentul este organizat de Societatea pentru Cultură METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană în colaborare cu librăria Semn de Carte, Liceul de Arte “Sabin Pauța” și Piperiu Publicații, cu sprijinul Primăriei Reșița.

Număr de vizualizări :1099


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro