Premiul naţional pentru debut în poezie ”Traian T. Coşovei”

feb. 20th, 2014 | By | Category: Eveniment

Asociaţia Culturală Direcţia 9 instituie Premiul naţional pentru debut în poezie ”Traian T. Coşovei”. Premiul constă în publicarea şi promovarea volumului de debut al câştigătorului. Volumul de debut al premiantului va fi lansat în octombrie 2014, cu ocazia Galei tinerilor scriitori ”Traian T. Coşovei”, organizată de Asociaţia Culturală Direcţia 9. Data limită pentru expedierea grupajelor este 31 mai 2014, ora 24.00. ” Ca toţi creatorii autentici, poetul Traian T. Coşovei a fost generos. Lista tinerilor poeţi pe care i-a încurajat, prezentat şi promovat este impresionantă. Sîntem, astfel, încredinţaţi că avem acordul său în acest demers”, a spus Adrian Suciu, unul dintre membrii juriului.


Se pot înscrie concurenţi nedebutaţi în volum, indiferent de vârstă şi fără nicio condiţionare. Concurenţii vor înscrie un grupaj de minim 30 de poeme, în format electronic. Grupajele vor fi culese cu caractere Times New Roman, corp 14 şi vor fi expediate pe e-mail directia9@yahoo.com de pe un e-mail care nu conține indicii privind identitatea autorului. Grupajele trimise de pe e-mail-uri care conțin numele autorului sau indicii privind acesta vor fi descalificate. De asemenea, indicarea unor indicii publice în legătură cu grupajul trimis, de către autor sau apropiați ai acestuia, din care să rezulte o legătură între poet și grupajul trimis, va duce la descalificare. Data limită pentru expedierea grupajelor este 31 mai 2014, ora 24.00.

Juriul ediţiei 2014 a Premiului naţional pentru debut în poezie ”Traian T. Coşovei” este compus din scriitorii Florin Iaru, Ion Mureşan, Adrian Suciu. Fiecare dintre membrii Juriului va juriza separat grupajele înscrise în concurs şi va furniza un clasament cuprinzînd primele trei poziţii. Toate grupajele nominalizate de către cei trei membri ai Juriului vor intra în faza finală şi vor beneficia de o a doua jurizare, cîştigătorul urmînd să fie decis cu minim două voturi din trei în această fază a jurizării.

Număr de vizualizări :2605


4 Comments to “Premiul naţional pentru debut în poezie ”Traian T. Coşovei””

 1. N. Breban spune:

  Dragi prieteni,
  (Că vă cunosc pe toți), am fost prieten și cu tatăl și cu fiul Coșovei.
  Nu credeți că exagerați sau mai exact că o luați cu premiile astea
  puțin razna?
  Cum moare unu/una hop și premiul după ei.
  Ne sufocam fraților în atâtea premii; sunt mai multe
  Premii literare decăți sfinți în calendar… premiul Ulici, Flora,
  Ursachi, Iuga, Sora etc nemaivorbind de clasici
  că fiecare are unul fără excepție. În orice caz acele
  peste 400 de premii ce se dau în România, ce
  valoare mai au?
  Nae Breban

 2. Directia 9 spune:

  Stimate Dle Breban,
  In respectul opiniei dvs, la care aveti dreptul netagaduit, va prezentam perspectiva noastra.
  Premiile literare, în special cele de debut, sunt un mecanism de mobilizare a forțelor în literatură. Importanta lor ne este nicidecum pe plan material. Cu condiția evidentă ca aceste premii să fie decernate din generozitate și cu responsabilitatea selecționării pe criterii calitative, alegînd un juriu variat și cu experiență.
  Pentru debutanți, participarea la un concurs și cîștigarea lui reprezintă momentul de cotitură în continuarea activității creatoare. Valoarea materială a premiului este mai puțin importantă, știut fiind că oricine poate să publice un volum de poezie cu costuri minime.
  Apoi, premiile literare de genul „cartea de poezie a anului” sau „pentru întreaga activitate” vin să suplinească prin eforturi private ceea ce sistemul public românesc nu face pentru stimularea și recunoașterea meritelor celor care contribuie la ridicarea nivelului cultural național.
  Direcția 9, de la înființare și mulți ani de acum încolo, va acorda astfel de premii alegînd să le dea în numele și sub auspiciile unor scriitori plecați dintre noi, pentru a onora numele celor care au contribuit la identitatea culturală românească.
  Și dacă premiile private sunt prea multe, nu poate fi decît semn bun: avem laureați, avem o cultură încă vie!

 3. Radu spune:

  Buna ziua. As avea o intrebare mai bizara: daca grupajul este trimis de pe o adresa de email care nu contine niciun indiciu pivind identitatea autorului, dupa deciderea castigatorului, cum se stie cine este cel care a castigat?

 4. Andrei spune:

  Bun,bun si cand se termina jurizarea? Cand afla lumea castigatorul???

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro