Mireille Rădoi a câştigat recursul la ÎCJS şi poate să îşi reia funcţia de director general al BCU

feb. 27th, 2014 | By | Category: Proiecte

Miercuri, 26 februarie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat recursul formulat de conf.univ.dr. Mireille Rădoi privind anularea unui act administrativ emis de Ministerul Educaţiei Naţionale prin care a fost demisă de la conducerea Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti. Astfel, conform soluţiei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, universitara şi  scriitoarea Mireille Rădoi  încheie victorioasă seria de procese deschise, din 2011, de către cel care a ocupat locul trei la concursul pentru desemnarea directorului general al BCU. Mireille Rădoi a iniţiat şi organizat, în 2011, 2012 şi 2013, cel mai mare festival de cultură în aer liber din Bucureşti, Strada de C’Arte, ediţia din 2013 obţinând, în urma licitaţiei de proiecte, primul loc în clasamentul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Curtea de Apel Bucureşti a luat, pe data de 19 iunie 2013, decizia de a anula Ordinul nr. 5715/23.11.2010 emis de Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului prin care Mirelle Rădoi a fost numită în fruntea BCU, în urma unui concurs contestat în justiţie de ocupantul locului trei, Ionel Enache.

În 2013, Mireille Rădoi a debutat literar cu volumul ”ieșireadinbazadedate” apărut la editura timișoreană Brumar.„Mireille Rădoi – pe care multă lume o cunoaşte în calitatea sa de director al Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti şi de manager cultural, de autoare de cărţi de specialitate intrate în circuitul universitar internaţional – debutează în literatură cu o carte de poeme, un obiect de artă ce vizează bibliofilia, un discurs poetic autentic şi organic, stăpân pe mijloacele sale de expresie, în care suntem invitaţi să rezonăm cu o energie lirică de eliberare. Eliberare de toate dictaturile prezentului şi eliberarea din statistică şi din baza de date. Mireille Rădoi are intuiţia poetică şi feminină de a-şi găsi izbăvirea în Lumină şi Unicitatea dumnezeiască!”, a scris Dan Mircea Cipariu.

Mireille Rădoi s-a născut la 9 mai 1974. Are experienţă în diverse domenii de activitate, fiind specialist în ştiinţele comunicării şi studii de securitate. A absolvit Academia Naţională de Informaţii ca şef de promoţie, a obţinut masteratul şi doctoratul în ştiinţe politice. Este conferenţiar universitar şi, din 2010, a fost director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (http://www.bcub.ro/). Este iniţiatoarea celui mai mare festival cultural în aer liber din Bucureşti: Strada de C’Arte (www.stradadecarte.ro). A reînfiinţat după 65 de ani de inexistenţă,„Fundaţia Universitarã Carol I” (www.fundatiacarol.ro).

Număr de vizualizări :2442


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro