Lucia Lobonţ aduce ”Colecţionarul de poveşti” la Galeria Galateea

feb. 9th, 2014 | By | Category: Proiecte

Marți, 11 februarie 2014, de la ora 17.00, la Galeria Galateea (Calea Victoriei 132, București), va avea loc vernisajul expoziției de ceramică ”Colecționarul de povești”, semnată de artista Lucia Lobonț. Curator: Mónika Pădureţ. Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 februarie – 11 martie 2014. ”Cred că este evidentă bucuria de a povesti a Luciei. Pentru mine este… Bucuria de a povesti cu ajutorul unui material ca porţelanul nu e la îndemâna oricui. Lucrările ei sunt filele unei cărţi cu poveşti, ştiute şi neştiute, de pretutindeni”, spune Mónika Pădureţ.


”Cred că poveştile sunt universale şi ele ating oamenii la modul cel mai intim. Colecţia de poveşti vizuale a Luciei Lobonţ constituie un jurnal intim al călătoriilor imaginare şi reale ale Luciei, o expunere a stărilor emoţionale ale unui om căruia i se pare esenţială comunicarea.
Un jurnal intim al unui om tânăr, foarte pasionat de ceea ce face, vede şi simte în jurul lui. O colecţie de poveşti care îşi propune ceva simplu – să fixeze în memorie lucruri esenţiale cum ar fi frumosul, bucuria, emoţia, fragilitatea, forţa lucrurilor fireşti…
Cred că este evidentă bucuria de a povesti a Luciei. Pentru mine este… Bucuria de a povesti cu ajutorul unui material ca porţelanul nu e la îndemâna oricui. Lucrările ei sunt filele unei cărţi cu poveşti, ştiute şi neştiute, de pretutindeni. O carte vizuală care ne aduce la suprafaţă emoţiile cele mai fireşti. O carte care ne este arătată mai neconvenţional, desfăşurată într-o expoziţie clasică de ceramică.”

Mónika Pădureţ, curator

Număr de vizualizări :1332


One Comment to “Lucia Lobonţ aduce ”Colecţionarul de poveşti” la Galeria Galateea”

  1. […] Despre expoziția ”Colecționarul de povești”, de Lucia Lobonț, găsiți detalii aici. […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro