Liviu Franga, ”Ianus”, la Contemporary Literature Press

feb. 26th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Liviu Franga, ”Ianus”, editat de Lidia Vianu, se lansează oficial la data de luni 3 martie 2014, dar volumul poate fi deja consultat și descărcat la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/liviu-franga-ianus.html Acesta a apărut la Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Republicii Irlanda.


”Liviu Franga își face debutul la Contemporary Literature Press cu un volum inedit. Clasicist cunoscut, autor al multor volume de referință pentru studiul limbii și literaturii latine în România, el publică acum Ianus, volum ce poartă numele zeului roman care întruchipează începuturile și tranziția…

Volumul este, într-adevăr, o radiografie a intelectualului român în tranziție. Cu sobrietatea universitarului care predă începuturile civilizației europene, Liviu Franga își ia o distanță de subiectele aprinse din mass media, de sloganul tranziției noastre cea de toate zilele: „Ați mințit poporul cu televizorul.” Faptul că nu le ignoră face ca această carte profund personală să închidă în ea un paradox: o inteligență care se hrănește cu rădăcinile culturii din care ne tragem ajunge la consecințele ei prezente: universitatea românească, „politică și educație”, materniatea în care au ars de vii nou-născuți.

Ianus este o lecție dată întregii prese românești. Patima nu este un sfetnic bun—chiar dacă aduce emisiunilor audiență maximă. Înțelept al începuturilor și cetățean—ca noi toți—al tranziției, în acest volum cu mici epifanii, amestecate cu proză, dramă și chiar poezie, Liviu Franga pledează pentru obligația de a fi aristocrat și demn a intelectualului român.”
Lidia Vianu

Număr de vizualizări :1059


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro