Hanno Hofer, Mike Godoroja și Berti Barbera cântă ”Jazz pe românește” cu Big Band-ul Radio

feb. 13th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 19 februarie 2014, de la ora 19.00, la Sala Radio din București este organizată o seară dedicată exclusiv blues-ului, în interpretarea artiștilor Hanno Hofer, Mike Godoroja și Berti Barbera. Evenimentul se numește ”Jazz pe românește” și va aduce pe aceeași scenă și Big Band-ul Radio, sub bagheta dirijorului ansamblului, Ionel Tudor. Alături de Mike Godoroja va cânta și chitaristul Alex Vişan. Aranjamentele orchestrale ale pieselor sunt semnate de Ionel Tudor şi George Natsis, cu excepţia piesei „Kansas City”, orchestrată de Brett Stamps. Amfitrion: Florian Lungu.


Pentru Big Band-ul Radio blues-ul este de altfel un gen îndrăgit: în 2002 un album dedicat în întregime genului a fost lansat la Editura Casa Radio, sub titlul „RADIO BIG BAND BLUES – Let The Good Times Roll”. Printre şlagărele pe care publicul le va asculta pe 19 februarie 2014 la Sala Radio se numără şi celebra piesa care dă titlul albumului: „Let The Good Times Roll”, care va încheia o superbă seară de blues, fiind interpretată de toţi cei trei solişti invitaţi, alături de Big Band-ul Radio.

Artist cu o activitate complexă în mai multe domenii (regizor, producător şi muzician), HANNO HÖFER şi-a construit şi în muzică un drum pe mai multe coordonate: chitară, armonică, voce. Experienţa sa muzicală se leagă în mare măsură de trupa Nightlosers și de formaţia Orient Express a pianistului de jazz Harry Tavitian. Hanno Höfer povesteşte în interviurile sale că pasiunea pentru muzică a început de la un dublu album cu festivalul de folk de la Newport, din 1965, pe care erau imprimaţi toţi muzicienii importanţi de blues şi de rock de la vremea aceea din SUA, experienţă care l-a determinat să îşi dorească o carieră muzicală.

MIKE GODOROJA a cântat în mai multe formaţii ca MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT, DOUBLE FANTASY, BLUE SPIRIT ş.a. şi se bucură de o bogată activitate discografică, în cadrul căreia amintim albume ca „Hippie cu diamante”, „Balkanic zeppelin”, „Capra Vecinului” etc. Cunoscut realizator de emisiuni radio şi televiziune de profil blues, jazz şi rock, producător artistic pentru spectacole de jazz, Mike Godoroja a produs şi albume ale unor importanţi artişti ca Johnny Răducanu, Iris, Mircea Tiberian, Felicia Filip etc.

Cu un spectru vocal flexibil şi cu abilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, BERTI BARBERA reuşeşte să confere o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese pe care o abordează. În plus faţă de activitatea scenică, este autorul multor articole de specialitate în reviste de pe piaţa românească, a realizat şi a prezentat mai multe emisiune radio şi tv.

Amfitrionul serii va fi FLORIAN LUNGU, el însuşi o „personificare” a jazz-ului românesc, a cărui carieră credincios dedicată genului a însemnat mii de emisiuni radio şi TV, un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri şi concerte de jazz, precum şi câteva compoziţii cântate de solişti şi formaţii cunoscute. Condus de propriul îndemn – „Jazz longa, vita brevis!” – Florian Lungu pregăteşte publicului său o „Scurtă istorie a jazz-ului românesc”.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Număr de vizualizări :1274


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro