Expoziția „Grafica Românească 2013”, la Chişinău

feb. 11th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 13 februarie 2014, de la ora 15.00, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău va avea loc vernisajul expoziţiei „Grafica Românească 2013”. Un eveniment organizat, pentru prima dată în Republica Moldova, de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Filiala Grafică a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău. Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău în perioada 13 februarie – 2 martie 2014.


Evenimentul, aflat la a III-a ediţie în România, aduce laolaltă artişti profesionişti din întreaga ţară şi încearcă o radiografiere a stării graficii româneşti contemporane, tendinţele, tematica şi tehnicile folosite.

Deschisă tuturor genurilor, expoziţia reuneşte 61 de artişti din ţară și străinătate şi 92 de lucrări de grafică.

La vernisaj, vor fi prezenţi: curatorul expoziţiei Ioan Cuciurcă, preşedintele Filialei Grafică a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Ioan Atanasiu, criticul de artă Adrian-Silvan Ionescu, ministrul culturii Monica Babuc, directorul ICR Chişinău, acad. Valeriu Matei, directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău, Tudor Zbârnea, precum şi numeroase personalităţi.

Număr de vizualizări :1011


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro