Ziua europeană a Holocaustului, marcată la Timișoara

ian. 23rd, 2014 | By | Category: Postcard

27 ianuarie, aniversarea eliberării lagărului de concentrare de la Auschwitz, a devenit „Ziua europeană a Holocaustului şi a prevenţiei crimelor împotriva umanităţii”. Institutul francez, Muzeul de Artă şi Comunitatea Evreilor din Timișoara organizează două evenimente pentru a marca această zi. Intrarea este liberă la ambele evenimente.


Duminică, 26 ianuarie 2014, ora 18.00, concert de muzică clasică evreiască.
Invitați: Sarah IANCU – violoncel, David BISMUTH – pian (Franţa).
Din program: Alkan, Algazi, Halphen, Ulmann, Milhaud, Achron, Ravel, Bloch, Laks,Bruch,Nin-Culmell,Sostakovici
Sala Baroc a Muzeului de Artă din Timişoara (Piața Unirii, nr.1)

Luni, 27 ianuarie 2014, ora 17.00, conferinţa „Ambasadorul francez Jacques Truelle şi apărarea drepturilor evreilor din România în timpul Holocaustului”, susţinută de dl.Carol IANCU, Profesor la Universitatea Paul Valéry – Montpellier 3, Director al Şcolii de Înalte Studii ale Iudaismului.
Comunitatea Evreilor din Timişoara (Str.Mărășești,nr.6)

Număr de vizualizări :1114


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro