Dublă lansare de carte la librăria Bastilia

ian. 22nd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 24 ianuarie 2014, de la ora 19.00, la Librăria Bastilia (Piața Romană, București), în prezenţa autorilor Ana Maria Sandu şi Bogdan Iancu, va avea loc o dublă lansare de carte: ”Din amintirile unui Chelbasan” și ”Fata din lift”. Despre cărți și autori vor vorbi Adela Greceanu şi Matei Martin. Un eveniment organizat de Librăria Bastilia și Editura Art.

”Lumea lui Chelbasan dezvăluie o feminitate gregară şi învăluitoare, o sexualitate difuză, repulsivă faţă de masculin, fantasma unui androginism latent. Dar dincolo de acest nucleu psihanalitic, frumuseţea lui Chelbasan vine din prozaismul său exact, din amestecul de poveşti şi biografii, din limbajul total depoetizat şi, prin asta, capabil să poarte în el poezia.” (Mircea Cărtărescu)

”Prozopoezia (recunosc, genul meu preferat…) unui bloc în care mai toţi – vreo 10 – adolescenţii sunt îndrăgostiţi mortal de una, Tina, tânăra de la 4, „cu nume simplu/ ca sunetul unui clopoţel, cum spunea madam Pricolici”, „cu zâmbetul construit pentru zilele în care merge la interviuri”. (Radu Cosașu)

Din amintirile unui Chelbasan” de Ana Maria Sandu (cu ilustraţii de Marine Joatton) şi ”Fata din lift” de Bogdan Iancu (ilustraţii de Mircea Pop) au fost publicate de Editura Art la finele anului trecut.

Număr de vizualizări :930


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro