Vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 16:00, la librăria Orest Tafrali (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, corp A), va avea loc o dublă lansare de carte: „I.C. Brătianu şi politica externă a României (1866-1888)”, de Liviu Brătescu, Editura Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, şi „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, de Adrian Cioroianu, Curtea Veche Publishing. Cărţile vor fi prezentate de prof.univ.dr. Adrian Cioroianu, prof.univ.dr. Daniel Barbu, prof.univ.dr. Gheorghe Cliveti, cercet.şt. Liviu Brătescu şi cercet.şt. Andi Mihalache. Eveniment organizat de Editura Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Curtea Veche Publishing şi Sedcomlibris Iaşi.
Liviu Brătescu este cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” Iaşi, doctor în Istorie al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, cu teza „I.C. Brătianu şi politica externă a României. 1866-1888”. În anul 2011 a fost bursier post-doctoral în cadrul proiectului Ştiinţele socio-umaniste în contextul evoluţiei globalizate – dezvoltarea şi implementarea programului de studii şi cercetare postdoctorală cu tema „Liberali versus conservatori: monumente publice şi memorii concurente în Romania modernă (1866-1914)”. Mai multe detalii despre autor, aici.
Adrian Cioroianu este Decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, instituţie în care lucrează de două decenii. A publicat consistent în multe ziare şi reviste din ţară şi adesea poate fi văzut — în calitate de colaborator sau realizator — în programe ale televiziunilor din România. Autor al mai multor volume de istorie, culegeri de eseuri pe teme istorice sau politice, scenarii pentru documentare istorice de televiziune şi, mai recent, al unui roman; în prezent, lucrează la scenariul unui documentar istoric în serial pentru Televiziunea Română.