Bujor T. Rîpeanu şi Valerian Sava vin la Cafeneaua Critică

ian. 20th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 23 ianuarie 2014, de la ora 19.00, în Club A din București, în cadrul Cafenelei Critice, va avea loc o discuție despre filmul românesc, cu Bujor T. Rîpeanu şi Valerian Sava. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.


Două cărţi recent apărute: ”Cinematografiştii. 2345 cineaşti, actori, critici şi istorici de film şi alte persoane şi personalităţi care au avut de-a face cu cinematograful din România sau care sînt originare de pe aceste meleaguri” de Bujor T. Rîpeanu (Editura Meronia, 2013) şi ”O istorie subiectivă a tranziţiei filmice” de Valerian Sava (Editura Paralela 45, 2013). Pornind de la aceste două importante contribuţii de critică şi istorie cinematografică autohtonă, Cafeneaua critică propune o discuţie despre trecutul şi prezentul filmului românesc, precum şi despre stadiul actual al exegeticii în materie.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Reluată în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a aniversat 100 de ediţii ale seriei a doua în luna mai 2013. Întîlnirile Cafenelei critice au loc joia seara la Club A.

Număr de vizualizări :924


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro