spot_img

Andalivia Art Club lansează un spaţiu dedicat diversităţii culturale

Luni, 13 ianuarie 2014, de la ora 19:00, la Andalivia Art Club (Str. 11 Iunie nr. 62, Bucureşti) va avea loc un eveniment special de inaugurare a unui spaţiu dedicat evenimentelor culturale de calitate. Cu această ocazie, publicul va putea urmări artişti şi trupe româneşti consacrate şi invitaţii lor: Doru Stănculescu, Iris, Ioan Gyuri Pascu, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cantos, Solo (Victor Solomon), Mişu (Mişu Constantinescu), Dorin Andone. Marţi, 14 ianuarie 2013, ora 19:00, evenimentul care marchează lansarea spațiului continuă cu invitaţi de marcă: Doru Stănculescu, Radu Captari, Dorin Andone, Capriel Dedeian& Band. Amfitrion: Mihai Rădulescu, jurnalist TVR. Moderator: Dorin Andone.

În spaţiul Andalivia Art Club şi Andalivia Cultural Center, artiştii aflaţi la început de drum şi artiştii care reprezintă deja repere ale culturii din România şi din străinătate se vor putea exprima liber, iar experimentele în artele spectacolului, literatură sau artele vizuale vor putea fi urmărite de un public divers, cu gusturi şi preferinţe multiple.
„Am fost emoţionat de povestea din spatele acestui proiect şi de obiectivul pe care şi l-a propus. O dramă cumplită, un rău pe care părintele Tomuţa, urmând învăţăturile biblice, vrea să-l întoarcă spre bine. Eu, unul, am perceput totul ca un proiect de suflet. Clubul ANDALIVIA sprijină financiar ONG-ul care poartă, şi el, numele fiicei, pierdute într-un accident rutier, şi care îşi propune să promoveze arta sub toate formele ei. Mai mult, cred că este un concept atractiv şi necesar în spaţiul public al unei capitale europene, cu evenimente aproape zilnice, destinate tinerilor artişti, şi cu evenimente muzicale, la sfârşit de săptămână, prestate de artişti consacraţi. Sunt tot atâtea motive pentru care sper ca această reţetă a susţinerii culturii autohtone şi, în definitiv, a bunului gust, să fie una de succes.”, a declarat Mihai Rădulescu, jurnalist TVR.
„Ce s-ar putea spune despre un copil frumos (sub toate aspectele: ca prezenţă, ca om, ca fiinţă) care a plecat prea timpuriu dintre noi…undeva, unde s-a oprit şi ne aşteaptă… să vizităm împreună această minunăţie creată de Bunul Dumnezeu, care se cheamă UNIVERS:
– Că filmul ei preferat era La vita è bella, iar personajul ei cel mai îndrăgit era SID din ICE AGE…
– Că îi plăcea enorm Pink Floyd şi, mai ales, Comfortable Numb… probabil, acolo şi stă acum, şi ne priveşte, şi se roagă Bunului Dumnezeu, zicând: Dacă eu nu am avut timpul necesar încât să reuşesc să devin o ceramistă cunoscută, ajută-i pe ei, Doamne, să îi ajute pe alţii să se realizeze ca artişti!
A plecat dincolo, având în buzunar biletele de avion pentru Palermo, unde urma să expună în perioada 27 – 29 octombrie 2009.
A muncit enorm şi a dorit din toată fiinţa ei să se realizeze ca artist ceramist.
A terminat toate şcolile cu prestaţie de mare merit, ultima dată ACADEMIA DE ARTE FRUMOASE (poate că e denumită, cu limbă de lemn, astfel; eu, tatăl ei, nu pot denumi această instituţie decât aşa: ACADEMIA DE ARTE FRUMOASE), încheind cu media generală 9,60 şi Master în ceramică cu 10. Pe merit, nu pe cumpărate!
De dragul ei, pentru colegii săi, artişti din arte vizuale, am hotărât să nu folosesc despăgubirile morale, obţinute în urma plecării sale, decât în folosul şi pentru zborul către succes al acestora.
Un zbor frânt se întoarce, pentru a-i ajuta pe alţii să zboare!
ANDA LIVIA renaşte în 13 ianuarie, ziua ei de naştere pământească (1983), în altă formă, de data asta, de două ori, prin: ANDALIVIA CULTURAL CENTER, ca asociaţie nelucrativă, sprijinitoare a culturii şi artei, şi ANDALIVIA ART CLUB, un club care se doreşte să fie o casă a tuturor artiştilor, un club al prieteniei şi bunei simţiri între ei, care va sprijini substanţial, din veniturile obţinute (60% din profitul net), centrul cultural.
Mulţumesc din suflet artiştilor care ne vor bucura sufletele cu interpretările lor (Doru Stănculescu, Iris, Ioan Gyuri Pascu, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cantos, Solo [Victor Solomon], Mişu [Mişu Constantinescu], Dorin Andone, Radu Captari, Capriel Dedeian, Grupul coral Sf.Andrei Şaguna), care au acceptat, necondiționat, să participe doar pentru aplauzele asistenţei.
Mulţumesc din adâncul sufletului partenerilor mei, care au crezut în visul meu şi în această renaştere a Andei Livia: Mihai RĂDULESCU, Mihail COŞULEŢU, Andra ROTARU, Victor COJOCARU, Ioan OLIU şi Adrian Octavian CAUTIŞ.
Mulțumesc tuturor acelora care, prin prezenţa lor în ANDALIVIA ART CLUB vor sprijini actele de cultură pe care le vom produce! De la Voi pentru Voi, pentru artă și cultură!”, a declarat Octavean Ioan Tomuţa.
Accesul la evenimentele din 13 -14 ianuarie 2014 se face doar pe bază de invitaţie.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508