”Nostalgia” lui Cărtărescu, premiată cu „Tormenta al mejor libro de autor extranjero”

ian. 15th, 2014 | By | Category: Eveniment

Mircea Cărtărescu este câștigătorul premiului „Tormenta al mejor libro de autor extranjero” pe 2013 pentru ediția spaniolă a ”Nostalgiei”. Publicată la prestigioasa editură Impedimenta din Madrid, în traducerea semnată de Marian Ochoa de Eribe, ”Nostalgia” a fost considerată de presa spaniolă una dintre cele mai bune cărți străine apărute în 2012. „Un tur de forță narativ surprinzător, afrodiziac, impresionant din punct de vedere literar, semnat de unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai literelor europene actuale.” (Editura Impedimenta, Madrid)


Premiul este acordat de revista online de critică literară ”La tormenta en un vaso”, inițiată și coordonată de Care Santos, scriitoare și critic literar. Optzeci de cunoscuți oameni de litere spanioli sunt colaboratori permanenți ai revistei, autorii articolelor și recenziilor care au transformat ”La tormenta en un vaso” într-un punct de referință în critica literară spaniolă.

Premiul Tormenta pentru cea mai bună carte străină a fost decernat începând din 2007, iar printre câștigătorii edițiilor anterioare se numără Alice Munro și Cormac McCarthy. Finaliștii din 2013 au fost, alături de Mircea Cărtărescu, Richard Ford și John Irving.
În România, la sfârșitul lui 2013, la 20 de ani de la prima apariție în ediție completă, ”Nostalgia” rămâne în topul celor mai bine vândute cărți Humanitas, cu peste 50 000 de exemplare.

Număr de vizualizări :931


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro