”Sunet/Imagine”, dublu vernisaj la Timișoara

ian. 20th, 2014 | By | Category: Postcard

Joi, 23 ianuarie 2014, de la ora 14.00 și ora 18.00, la Colegiul Naţional“Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara, va avea loc un dublu vernisaj al expoziției ”Sunet/Imagine”. Invitați: artista foto/video Mădălina Szekely și muzicianul Nicolae Szekely. Dublul vernisaj din spațiul Galeriei Logart de la etajul doi al colegiului se va realiza în prezența artiștilor.


Mădălina Szekely s-a născut la 2 mai 1991. Trăiește și lucrează la Timișoara. Studii la Facultatea de Arte și Design, Timișoara 2010 – 2013 (Specialitatea: Fotografie, Video și Procesarea computerizată a imaginii). Expoziții: 2011 – Săvarşini – Festivalul de Poezie Dorel Sibii; 2013 – „Autoportret într-o clepsidră”, Galeria Therezia (Muzeul Banatului din Timişoara, Bastionul Cetăţii).

Nicolae Szekely s-a născut la 13 februarie 1962, în Hunedoara. Trăiește și lucreză la Hunedoara. Studii la Facultatea de Metalurgie, Institutul Politehnic Bucureşti. Figurează printre puţinii lăutişti din ţară (aproximativ 4-5). Concerte: 1987 Festivalul Naţional de Chitară Clasică de la Sinaia (câștigă locul I); 1987 recital la Ateneul Român. În anii 90 organizează împreună cu Mircea Goian festivalul „Zilele Chitarei Clasice”. Din anul 2007, preocupările se îndreaptă către muzica veche, cu precădere cea din renaştere.
Îşi achiziţionează două instrumente: o lăută şi o vihuela, intrumente construite de lutierul Gyorgi Lorinczi din Tg Mureş, studiind intens arta cântatului la aceste instrumente. Membru al grupului de muzică medievală, “Huniadi Cantores”, îşi lărgeşte orizontul muzical.
Urmează numeroase concerte alături de “Huniadi Cantores”, “Duo Continuo” (lăută şi viola da gamba – alături de Mircea Goian), “Cimpoierii din Transilvania” (în care cântă la cobză, tobe, percuţie), “Steel Jazz Caffe” (baterie), dar şi recitaluri de lăută şi vihuela solo.

Număr de vizualizări :952


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro