”Iepurele mizantrop. Mic atlas de realități”

ian. 12th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 14 ianuarie 2014, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, din București, va avea loc lansarea volumului ”Iepurele mizantrop. Mic atlas de realități”. Participă: Teodor Tiță, Vlad Mixich, Vlad Ursuleanu, Sorin Ioniță, Mădălina Răileanu și Adrian Răileanu.


MĂDĂLINA RĂILEANU nu se poate hotărî dacă e un grafician cu suflet de designer sau viceversa. A absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială pe vremea când i se părea esenţial să înţeleagă pe ce lume trăieşte. A început o satisfăcătoare carieră de manager de proiecte de cercetare a pieţei când a vrut să fie om mare. Culorile şi liniile au câştigat însă în faţă confortului financiar corporatist şi au convins-o că trebuie să devină designer de bijuterii şi grafician. A participat la numeroase târguri şi expoziţii de bijuterie şi a desenat infografice pentru TVR, în cadrul unui proiect jurnalistic promiţător. Schiţează personajele din jurul iepurelui mizantrop din 2011, fie că acesta comentează analize socio-politice pentru Expert Forum, spune mici poveşti în Decât o Revistă sau înoată zilnic în apele superficiale ale online-ului.

”Ştiu că, de foarte multe ori, vă simţiţi derutaţi şi confuzi în faţa ciudăţeniilor universului cotidian. De multe ori, de foarte multe ori, priviţi lucrurile, oamenii, faptele şi nu reuşiţi să le înţelegeţi contemporaneitatea. Sunt foarte multe întâmplări care par a veni dintr-un trecut pe care îl credeaţi uitat, aşa cum sunt rasismul, sclavagismul, partidele comuniste sau fumatul, sau care vă sunt complet străine, picate parcă din fanteziile futuriste ale scriitorilor science-fiction din Republica Dominicană: veganismul, prinţul Henry, mişcarea Femen, ochelarii Google sau Dan Puric.
Pentru dumneavoastră, pentru o mai bună înţelegere a lumii şi pentru liniştea mea, am luat hotărârea de a explica pe scurt cine şi ce sunt aceste bizarerii care ne trăiesc.”
Al dumneavoastră,
iepurele mizantrop

Număr de vizualizări :1014


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro