“Glimpses of Infinite Symmetry”, de Vlad Țenu, la Galateca

ian. 22nd, 2014 | By | Category: Proiecte

Joi, 6 februarie 2014, de la ora 19.30, la Galeria Galateca (parterul Bibliotecii Central Universitare din București), va avea loc vernisajul expoziției “Glimpses of Infinite Symmetry” semnată de Vasile Țenu. Expoziția alătură o serie de instalații realizate de artist, ce s-au născut în urma unor procese de cercetare în design dedicate genezei formei și spațiului. O parte din aceste lucrări au fost expuse anterior la diverse galerii din Londra, printre care și Arup Phase2, Testbed1 sau Surface Gallery, artistul realizând și o instalație nouă, special pentru proiectul de la Galateca. Expoziția va fi găzduită de Galateca între 4 şi 28 februarie 2014, iar pe data de 7 februarie va avea loc o prezentare susținută de artist. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Vlad Țenu este un arhitect de origine română stabilit la Londra. Experimentele sale se axează pe integrarea tehnologiilor digitale în procesul de proiectare, ce implică metode generative de design, tehnici digitale de fabricație și design interactiv. Proiectul său intitulat “Minimal Complexity”, câștigător al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010, a fost expus atât în Statele Unite, cât și în Marea Britanie în cadrul a două evenimente de amploare internațională: London Festival of Architecture și London Design Festival în 2012. Ca arhitect recunoscut atât în România, cât și în Marea Britanie, experiența sa profesională acoperă o gamă largă de proiecte și concursuri. În prezent, lucrează la AHMM, iar anterior a lucrat la Surface Architects, ambele companii premiate pentru activitatea arhitecturală cu sediul în Londra. Alături de activitatea sa profesională, Vlad este implicat și în domeniul academic la Bartlett, ca asistent universitar și supervizor de teze de masterat în cadrul programului Arhitectură Adaptivă & Computație. Lucrările sale fac parte din colecții și muzee cunoscute, iar anul trecut Vlad Țenu a expus în premieră în România două dintre instalațiile sale în cadrul EBiennale, manifestarea pe arte vizuale a festivalului George Enescu.

Număr de vizualizări :1246


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro