Victor Man, artistul anului 2014 în Germania

dec. 4th, 2013 | By | Category: Eveniment

Pictorul clujean Victor Man a fost premiat de sucursala din Berlin a Deutsche Bank, cea mai mare bancă privată din Germania, şi declarat artistul anului 2014 de un juriu compus din critici de artă de renume internaţional. Premiul „Artist of the Year” oferit de Deutsche Bank Kunsthalle Berlin este acordat artiştilor sub 40 de ani a caror valoare este deja confirmată internaţional şi care sunt deschizători de drumuri în domeniile artistice în care activează.
Membrii juriului: Udo Kittelmann, directorul Neuenationale Galerie din Berlin, Okwui Enwezor, directorul Haus der Kunst Munchen, Hou Hanru (critic de artă de orgine chineză care locuieşte în SUA) şi Victoria Northoorn (curator din Buenos Aires, Argentina).

Galeria de artă a Deutsche Bank va expune lucrări ale artistului român de la 20 martie până la 1 iunie anul viitor, într-o expoziție personală. Victor Man este al doilea artist est-european care primește acest premiu, după slovacul Roman Ondak. Man s-a născut în România, în 1974, a avut expoziţii în intreaga lume, atât personale, cât şi colective, iar în prezent locuieşte în Cluj-Napoca.

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro