Mircea Regneală la Cafeneaua critică

dec. 3rd, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 decembrie 2013, de la ora 19.00, la Cafeneaua critică (Club A, București), va fi invitat bibliologul şi profesorul Mircea Regneală, care va vorbi despre viața și cariera sa. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.


Bibliologul şi profesorul Mircea Regneală a împlinit pe 30 noiembrie 70 de ani. Bibliotecar de-o viață, director al Bibliotecii Centrale Universitare (în perioada 2003-2010), profesor de bibliologie la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, preşedinte al Asociaţiei Bibliotecarilor din Învăţămînt din România, apoi al Asociaţiei Bibliotecarilor din România, coordonator general al Tratatului de biblioteconomie editat sub egida ABR (vol. I, 2013), reprezentant al breslei autohtone în structuri asociative şi în foruri de dezbatere şi decizionale internaţionale, Mircea Regneală este o reputată personalitate în domeniu, un mare „om al cărţii” și unul dintre marii profesori ai Literelor bucureștene ale perioadei postcomuniste.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A*.

Număr de vizualizări :975


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro