Despre cultura de stânga, la Cafeneaua Critică

dec. 11th, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 12 decembrie 2013, de la ora 19.00, la Club A (Bucureşti, Str. Blănari Nr. 14), va avea loc o nouă ediție a Cafenelei Critice. Invitați sunt Vasile Ernu şi Costi Rogozanu, autorii volumelor ”Sînt un om de stînga” şi ”Carte de muncă”. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter (intelectual liberal de centru-dreapta).

În ultimii ani, un grup de tineri intelectuali români, grupaţi în jurul platformelor on-line VoxPublica (marcă Realitatea-Caţavencu/© Realitatea Media) şi CriticAtac (independentă; coordonatori: Alex. Cistelecan, Vasile Ernu, Florin Poenaru, Costi Rogozanu), îşi asumă deschis şi polemic atitudini şi discursuri programatice şi analitice de stînga. De curînd, doi dintre coordonatorii CriticAtac, și anume Vasile Ernu și Costi Rogozanu, și-au strîns în volume articolele recente de opinie pe teme socio-culturale şi politice: ”Sînt un om de stînga” (Editura Cartier, Chişinău, 2013), respectiv ”Carte de muncă” (Editura Tact, Cluj, 2013). De asemenea, a apărut cea de-a treia selecţie de texte publicate de diverşi autori pe CriticAtac: Antologia CriticAtac 2013. (NU) Corporaţia face legislaţia! (editori: cei patru coordonatori ai platformei, Editura Tact, 2013), după CriticAtac. Antologie I (2010-2011) (Editura Cartier, 2011) şi Antologia CriticAtac 2012 (Editura Tact, 2013).
Ultima ediţie din 2013 a Cafenelei critice propune o discuţie despre cultura de stânga în România contemporană.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A.

Număr de vizualizări :865


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro