Crăciunul copiilor la Opera Naţională Bucureşti

dec. 17th, 2013 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, duminică și luni, 21, 22 și 23 decembrie 2013, la Opera Națională București va avea loc o serie de evenimente de Crăciun dedicate copiilor. Astfel, sâmbătă, 21 decembrie 2013, de la ora 16.00, în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti, va avea loc un concert de muzică şi poezie intitulat ”Crăciunul copiilor”. La spectacol va participa Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti, condus de dirijoarea Smaranda Morgovan, alături de două invitate speciale, soprana Adriana Dumitriu şi mezzosoprana Sorana Negrea, acompaniate de pianistele Lidia Butnariu şi Eugenia Şandru. Un grup de actori va întreţine atmosfera şi va recita poezii având ca temă sărbătoarea Crăciunului în lirica universală.


Duminică, 22 decembrie 2013, sărbătoarea continuă la Opera Naţională Bucureşti, unde copiii îşi vor face un nou prieten: Trombonul. Începând cu ora 11.00, în Foaierul Galben al teatrului, soseşte un invitat special, ”Trombonul îndrăgostit”, care, alături de amicii lui (Tuba, Instrumentele de percuţie), vor interpreta cântece de Crăciun celebre şi colinde româneşti. Spectacolul, realizat de artişti instrumentişti din Orchestra Operei Naţionale Bucureşti şi un grup de elevi ai Studioului de Balet pentru Copii din cadrul aceleiaşi instituţii, este interactiv.

În 23 decembrie 2013, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti se redeschide ”Magazinul de păpuşi”. Spectacolul, devenit tradiţional (eveniment aflat la a 25-a ediţie), este creat de elevii Studioului de Balet pentru Copii al Operei Naţionale Bucureşti, condus de Magdalena Rovinescu. Printre invitaţi se numără elevi ai Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti şi ai Centrului Arte nella Danza città di Ancona (Italia). Invitatul special al evenimentului este Vlad Toader, balerin al Operei Naţionale Bucureşti. În fiecare an, copiii care studiază arta dansului la Opera Naţională Bucureşti îşi prezintă cele mai frumoase dansuri, deseori premiate la festivaluri şcolare din străinătate.

Număr de vizualizări :886


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro