Angela Gheorghiu şi Orchestra Naţională Radio, în concert de Crăciun

dec. 20th, 2013 | By | Category: Postcard

În Ajun de Crăciun, 24 decembrie 2013, de la ora 19.00, Radio România Cultural şi Radio România Muzical (on-line şi on-air), vor difuza Concertul de Crăciun realizat de Angela Gheorghiu și Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare. Evenimentul se va bucura şi de participarea a două apreciate coruri din România: Corul Național de Cameră Madrigal, dirijor: Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor: Daniel Jinga. Concertul este organizat de Primăria sectorului 3 şi Centrul cultural Casa artelor în parteneriat cu Radio România şi Fundaţia Angela Gheorghiu. Concertul va fi transmis și postul de televiziune Antena 3, în aceeaşi zi, de la ora 23.00.


Evenimentul este o urmare firească a succesului rezultat prin lansarea recentă a albumului „O, ce veste minunată!”, înregistrat de soprana Angela Gheorghiu alături de Orchestra Naţională Radio, condusă de Tiberiu Soare. Una dintre cele mai importante reviste de muzică clasică din lume – THE GRAMOPHONE, a elogiat apariţia materialului discografic ce cuprinde o parte dintre cele mai îndrăgite colinde tradiţionale româneşti, caracterizând interpretarea Orchestrei Naţionale Radio ca fiind una splendidă, alături de cea emoţionantă şi inegalabilă a Angelei Gheorghiu.
Se vor cânta îndrăgite colinde şi cântece internaţionale de Crăciun, ca „Domnuleţ şi Domn din cer”, „Noi umblăm şi colindăm”, „Steaua sus răsare”, „O, ce veste minunată”, „Trei crai de la Răsărit”, „Cantique de Noël” („O, Holy Night”) ş.a.
Seara va fi completată şi de o călătorie imaginară în tărâmul fermecat al „Spărgătorului de nuci”, pe muzica nemuritoare a celui mai popular şi drag balet al tuturor timpurilor, semnat de P. I. Ceaikovski.

Număr de vizualizări :1407


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro