”Fratele mut. La nord apa e curată” de Vlad A. Gheorghiu

dec. 11th, 2013 | By | Category: Postcard

Joi, 12 decembrie 2013, de la ora 19.00, la Librarium Palas (Palas Shopping Mall, Iași), va avea loc lansarea volumului ”Fratele mut. La nord apa e curată” de Vlad A. Gheorghiu. Invitați: criticul literar Doris Mironescu și poeții: Bogdan Federeac și Matei Hutopilă.

„Mi se pare că Vlad A. Gheorghiu și-a aflat drumul. Treaba lui că preferă să călătorească pe un tăiș de cuțit! În viziune ardelenească, îi doresc să fie cuțitul lung cât Ecuatorul!” (Ion Mureșan)
„Vlad A. Gheorghiu este un tânăr poet gata format, care își cunoaște pe de rost meșteșugul și-l practică cu eleganță. Mobil, alert și (auto)ironic, el își exersează în volumul de față virtuozitatea, inventând situații poetice neobișnuite, scene curioase („scene de vânătoare cu raluca”), metafore inedite, ba chiar, în ciclul final intitulat „retro”, o serie de savuroase pastișe fără adresă. Vlad A. Gheorghiu probează în poeziile sale tot felul de experiențe și de moduri expresive ca pe o serie de măști în adevărul cărora nu crede. Dar titlul abstract și simbolic al volumului său, vorbind despre muțenie și despre nord, anunță o questa poetica ambițioasă.” (Doris Mironescu)
Vlad A. Gheorghiu s-a născut la 14 ianuarie 1992 la Piatra-Neamț. Student la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, la „litere”. Debut în 2011, în revista Tribuna, girat de Ion Mureșan. A publicat grupaje de versuri în Familia, Convorbiri literare, Euphorion, Verso, Conta, Hyperion, Poezia, Argeș.

Număr de vizualizări :1179


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro