Spectacolul „Cum am învățat să conduc” de Paula Vogel, prezentat la Teatrul de Comedie

nov. 7th, 2013 | By | Category: Eveniment
Joi, 14 noiembrie 2013, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (str. Sf. Vineri nr. 11, Bucureşti), va avea loc premiera oficială a spectacolului „Cum am învățat să conduc de Paula Vogel, regia Eugen Gyemant, scenografia Tudor Prodan. Din distribuţie fac parte actorii: Ioana Anastasia Anton, Şerban Pavlu, Delia Nartea, Smaranda Caragea, Alexandru Conovaru.

Pentru a intra în atmosfera anilor ‘60 în care se desfăşoară piesa, un automobil Chevrolet Impala din 1966 prezentat de RETROMOBIL Club România va fi expus în seara premierei la Sala Nouă.

Spectacolul este prezentat în cadrul programului NOI la Sala NOUĂ – un proiect care susţine obiectivul declarat al Teatrului de Comedie, acela de a spijini tinerii regizori, tinerii creatori. De asemenea, el este o continuare firească a programului Comedia ţine la TINEri, desfăşurat cu succes pe parcursul a mai multor ediţii.
„Cum am învăţat să conduc”, text câştigător al premiului Pulitzer în 1998, este o analiză emoționantă a unei vieți ce stă sub semnul iubirii nepotrivite. Paula Vogel a debutat ca dramaturg la sfârșitul anilor ’70; s-a făcut remarcată în anul 1992 când a câștigat premiul Obie pentru tragicomedia „Valsul din Baltimore”.
Eugen Gyemant a reușit să transforme povestea șocantă a celor doi protagonişti  într-o comedie moralizatoare.
„Într-o lume imaginară, de păpuși Barbie, o Americă a anilor `60, se desfășoară pe ascuns o relație interzisă. Descoperim însă că limitele dintre inocență şi perversitate sunt greu de stabilit, iar relațiile dintre oameni sunt mult prea complexe pentru a putea fi împărțite în categorii.
Explorarea propriei memorii devine o coborâre în infern, în căutarea traumei inițiale și a unui eveniment care să dea sens întregului. Printr-un proces asemănător celui psihanalitic, spectacolul ne comunică zonele cele mai delicate ale intimității unei alte ființe, însă, pentru a o face, este mai întâi nevoie de o lecție.”Eugen Gyemant
Număr de vizualizări :1280


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro