Spectacolul “Piesă cu responsabilitate limitată”, prezentat la CNDB

nov. 8th, 2013 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 9 noiembrie și duminică, 10 noiembrie, ora 19:30, la Sala Stere Popescu a Centrului Național al Dansului București (Blvd. Mărășești nr. 80-82), va avea loc avanpremiera și respectiv premiera spectacolului “Piesă cu responsabilitate limitată”. Spectacolul reprezintă un experiment colectiv, după o idee de Mihaela Dancs, Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău, în care interpreții Mihaela Dancs și Cosmin Manolescu lucrează sub direcția artistică a unui grup format din criticul Oana Stoica, performerul Mircea Ghinea și managerul Ștefania Ferchedău. Eveniment prezentat de ZonaD și Fundația Gabriela Tudor.

Interpreții audiționează pentru un coregraf absent, încercând să dea tot ce au mai bun pentru a fi aleși să joace într-un spectacol ideal. Identitațile și limitele lor sunt încercate și permutate în acest proces, iar perspectiva de autor este mereu plasată in exteriorul piesei, interpreții fiind eliberați de responsabilitatea produsului final. Spectacolul este un experiment plin de ironie despre roluri și ce am vrea sa fim în realitate.

“Piesa cu responsabilitate limitată” este produsă în cadrul “ZonaD formare professională”, un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat în perioada mai-noiembrie 2013, care a cuprins rezidența unui coregraf american, ateliere și un format de coaching finalizat cu prezentări work-in-progress.

Rezervările pentru spectacol se pot face la adresa rezervari@cndb.ro.

Premiera la București este urmată de o reprezentație la Cluj în 14 noiembrie, în cadrul festivalului Temps d’Images, organizat de Asociația Colectiv A.

Mai multe informaţii la: http://zonadstudio.wordpress.com

Număr de vizualizări :1219


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro