„Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut” de Tatiana Niculescu Bran

nov. 14th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, ora 15:30, la standul editurii Polirom&Cartea Românească, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, va avea loc lansarea volumului „Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut” de Tatiana Niculescu Bran, Editura Polirom. Invitaţi: Alex Ştefănescu, Jean Harris, Petre Guran.

„Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut” este cel mai recent titlu semnat de Tatiana Niculescu Bran, autoarea primului roman non-ficţional din literatura română, „Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de „Cartea Judecătorilor”.

Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesă de teatru. „Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat de asemenea filmul „După dealuri (Beyond the Hills)”, în regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.” – editorii

„Cine să fie oare misteriosul Ilie Hagiu –memorie şi vlăstar al unei familii care se va stinge odată cu el – şi cine este el în viaţa Marinei Olaru, o agentă imobiliară întâmplător aleasă să-i găsească o locuinţă a amintirilor? Această poveste minunată se derulează cu ritm de basm într-o proză plină de farmec. Am citit cu încântare Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut şi mi-aş dori s-o văd tradusă în engleză.” (Jean A. Harris)

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secţia română de la Londra. Între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brâncuşi contra SUA, o abordare inedită a celebrului proces cu acelaşi nume intentat de Brâncuşi statului american în 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Nopţile Patriarhului(2011), În Ţara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus în limba italiană) şi Cartea Judecătorilor (ed. a II-a, 2013).

Număr de vizualizări :928


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro