Johan Kobborg şi Andreï Makine, în direct la Radio România Cultural

nov. 19th, 2013 | By | Category: Eveniment

La distanţă de doar o zi, două vedete ale lumii culturale internaţionale vin în direct la microfonul Radio România Cultural, Johan Kobborg şi Andreï Makine putând fi ascultați în direct sâmbătă și duminică, 23 și 24 noiembrie 2013.


Johan Kobborg, supranumit “dansatorul clasic suprem”, unul dintre cei mai mari balerini şi coregrafi ai lumii, va fi în 23 noiembrie 2013, începând cu ora 22.20, invitatul emisiunii interactive MUSIC SHOW realizată de Mihaela Soare.

Andreï Makine, scriitor distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franţa, Prix Goncourt, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori francezi contemporani va fi în direct la Revista Literară Radio, duminică, 24 noiembrie 2013, de la ora 12.00, într-un dialog cu Matei Martin.

Johan Kobborg a avut o carieră excepţională ca prim balerin la Opera Regală Daneză apoi la Opera Regală „Covent Garden” din Londra şi a fost invitat, în spectacole sau gale, de către cele mai mari teatre şi companii de balet din întreaga lume: Teatrul Bolshoi(Moscova), La Scala Ballet (Milano), American Ballet Theatre (SUA), Mariinski Ballet (Sankt Petersburg),National Ballet (Canada), Tokio Ballet(Japonia),Staatsoper Wien (Austria),Hamburg Ballet (Germania), National Ballet of Cuba. etc.
În calitate de coregraf, Johan Kobborg a pus in scenă atât balete clasice („Romeo şi Julieta”,”Giselle”) cât şi spectacole originale, ca regizor şi coregraf: „La Sylphide” în 2005 şi 2012, „Napoli” în 2007, „Les Lutins” în 2009, „Salute” în 2009 , „Alumnus” în 2011, toate fiind considerate adevărate evenimente. În 2009 pentru spectacolul „La Sylphide”, la Moscova, Johan Kobborg a primit premiul „Masca de Aur” pentru cea mai bună producţie a anului.
Johan Kobborg va pune in scenă la Opera Naţională din Bucuresti, în luna decembrie, baletul „La Sylphide”,unul dintre cele mai mari succese ale sale.

Andreï Makine se va afla la Bucureşti în perioada 22-24 noiembrie, la invitaţia Institutului Francez din România.
Distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franţa, Prix Goncourt, Andreï Makine va avea mai multe întîlniri cu cititorii, cu prilejul apariţiei în limba română a romanului O femeie iubită, publicat de curînd în colecţia Biblioteca Polirom, şi în ediţie digitală, traducere din limba franceză de Daniel Nicolescu.
Născut în Siberia, dar stabilit la Paris spre sfîrşitul anilor ’80, Andreï Makine se numără astăzi printre cei mai apreciaţi scriitori francezi contemporani, fiind asimilat de ţara de adopţie imediat după succesul răsunător al romanului Testamentul francez (1995; Polirom, 2002, 2013), distins cu cele mai prestigioase premii literare din Franţa: Prix Goncourt, Prix Médicis şi Prix Goncourt des Lycéens.
Scrise într-un stil sobru şi evocator inconfundabil, romanele sale au încîntat publicul cititor, fiind traduse în peste patruzeci de limbi.

Număr de vizualizări :896


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro