Festivalul ”Viața e frumoasă!”, aflat la ediția a VI-a

nov. 1st, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 7-17 noiembrie 2013, la București, va avea loc ediția a VI-a a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical ”Viața e frumoasă!”. Organizator: Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, o companie a Operei Naţionale Bucureşti. Ediția din acest an va fi deschisă de cântăreața de flamenco Concha Buika, aflată pentru prima oară în România. Pe parcursul acestui festival, Opera Naţională Bucureşti va găzdui spectacole de operetă şi musical, concerte, spectacole de dans clasic şi contemporan, evenimente conexe (lansări de carte, expoziţii).


Joi, 7 noiembrie 2013, de la ora 19.00, iubitorii de flamenco o pot asculta în deschiderea Festivalului, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, pe cântăreaţa Concha Buika, cunoscută pentru timbrul vocal unic, ce combină ritmurile flamenco tradiţionale cu jazz, blues sau soul. Deţinătoare a două premii Latin Grammy, Concha Buika vine pentru prima oară în Romania, cu ocazia Festivalului „Viaţa e frumoasă!”. Printre invitații străini ai acestei ediţii care concertează la Operă se mai numără şi soprana de origine elenă Sonia Theodoridou.

Concertele susţinute de invitaţii români ai Festivalului pe scena Operei sunt dedicate, anul acesta, unor genuri deosebit de îndrăgite – operetă şi musical, spectatorii având ocazia de a întâlni nume de referinţă ale muzicii de gen din România. Printre invitaţi se numără soprana Mioara Manea-Arvunescu, a cărei activitate solistică este celebrată într-un concert aniversar, soprana Alexandra Coman, care îl are ca invitat pe tenorul spaniol Enrique Ferrer, şi tenorul Alfredo Pascu, căruia i se vor alătura artiste din Rusia şi Ungaria.

Publicul va putea urmări de asemenea pe scena Operei spectacole precum „Carmen”, coreo-dramă a Teatrului Muzical și Dramatic de Stat din Georgia, „Contele de Luxemburg”, operetă clasică a Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg-Rusia, baletul „Baiadera” al Operei Naționale București sau „Nuntă însângerată”, adaptată de Teatrul Muzical de Stat din Klaipeda, Lituania. Programul include și o serie de producţii recente sau inedite, printre care spectacolul „Mozart Steps”, care a deschis stagiunea curentă a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, sau spectacolul „O poveste japoneză”, o premieră la nivel național, aceasta fiind prima montare în România a unui text conceput special pentru a fi jucat în cultura originară, cea niponă, în stilul kabuki.

De asemenea, invitați pentru a treia oară în cadrul Festivalului „Viaţa e frumoasă!”, Thomas Richards și Mario Biagini propun publicului două reprezentaţii ale spectacolului „The Living Room”, găzduite în Foaierul Galben al Operei Naţionale Bucureşti, precum şi alte evenimente ce vor avea loc în diferite spaţii din Bucureşti.

Nu în ultimul rând, Opera va mai găzdui în cadrul Festivalului expoziţii şi lansări de carte.

Programul detaliat al evenimentelor din cadrul Festivalului este disponibil pe site-ul www.opereta.ro.

Număr de vizualizări :637


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro