Expoziție de icoane Toma Chituc

nov. 26th, 2013 | By | Category: Eveniment

mce_markerMarți, 3 decembrie 2013, de la ora 19.30, la Librăria Bizantină (str. Bibescu Vodă nr. 20, Piața Unirii, lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă), va avea loc o expoziție de icoane Toma Chituc. Invitat : criticul de artă Vladimir Bulat. Expoziția va rămâne deschisă până în 6 ianuarie 2014.


„Deloc întâmplător, actualul stadiu al investigațiilor formale susținute de Toma Chituc este cel al unei aplecări serioase, tenace, către originile propedeutice ale iconografiei, respectul pentru Erminia cea drept-pilduitoare este vestea cea bună pe care iconarii trebuie să o aducă ca ofrandă acestor vremuri… dizolvante și spulberătoare de suflete.” (Vladimir Bulat, februarie 2007, fragment din prefața cărții Icoane Toma Chituc)

”Proiectul unei expoziții de icoane mă preocupă de mult și de fapt s-a construit în timp. Am ajuns aici pe de o parte prin oameni și încercări, pe de altă parte prin reacții și răspunsuri.” (Toma Chituc)

Toma Chituc (n. 1978), hurezean la origine și plecat în București odată cu începerea studiilor de specialitate la Liceul de artă ”Nicolae Tonitza”, a absolvit Facultatea de Arte Decorative și Design a Universității Naționale de Artă din București la clasa profesorului Viorel Grimalschi (2002). Mai târziu a început lucrul în zona artei religioase, fie urcând pe schelele de pe șantiere de pictură, fie coborând în intimitatea atelierului, într-o mișcare continuu alternantă și subtil hrănitoare. A participat la expoziții de grup și saloane de artă creștină, precum și la prima ediție a Simpozionului Internațional de Pictură Bizantină (organizat de Librăria Bizantină în primăvara 2013) și la atelierul deschis Iconari în Otopeni (toamna 2013).

Număr de vizualizări :1055


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro