“Credinţa”, de Corina Todinca

nov. 11th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

În curând va fi lansat la Bucureşti volumul “Credinţa”, semnat de Corina Todinca, editura Art Press, care survine ediţiei electronice apărută anul trecut la editura ePublishers.

„Circumscris genului eseistic, lucrarea autoarei răspunde exigenţelor acestuia. De o cultură temeinică, excurs sociologic şi, nu în ultimul rând, o reflecţie asupra destinului omenesc, lucrarea Corinei Todinca aduce un mesaj pătrunzător, care transmite cititorului viziunea umanistă a scriitoarei. Structurat ca un posibil răspuns la întrebări ale omului contemporan, volumul problematizează în registrul ontologic, aducând tot atâtea răspunsuri la frământări ce ţin de esenţele şi principiile lucrurilor. Categoriile estetice devin convergente în frumuseţea din jurul nostru, care copleşeşte pe toţi cei care au puterea de a privi lucrurile, cu ochii credinţei, descifrând în cele mai mici detalii un univers superior. Credinţa Corinei Todinca este tocmai un univers valoric, animat de frumos şi, mai ales, de trăirea frumoasă. În mijlocul acestui univers se află însuşi omul — teză de inspiraţie renascentistă.” – Adrian Leonard Mociulschi

Despre cartea sa, autoarea a declarat că “găsim răspunsuri şi punem întrebări deopotrivă. Înfruntăm realitatea prin ochii sufletului. Ne lăsăm furaţi de spectacolul dramatic al vieţii până în momentul în care ne regăsim pe noi ca fiind cea mai importantă fiinţă de pe acest Pământ. Dezvoltarea personală a fiecăruia dintre noi ne pune într-un loc la care până acum nu am ştiut să privim. Dezvoltarea personală a mai multora dintre noi conduce la o societate creatoare, generatoare de lucruri pozitive. Şi interesul fiecăruia începe să ne intereseze şi pe fiecare în parte.”

Corina Todinca este o tânără scriitoare din Timişoara, stabilită în Austria, care a debutat în martie 2012 cu volumul “Credinţa: Dă viaţă visurilor tale!”.

Număr de vizualizări :1263


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro