«G de la Gugiumeni» de Paul Grigoriu

nov. 12th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 15 noiembrie 2013, de la ora 13:00, în Foaierul Sălii Radio (Bucureşti), va avea loc lansarea celui mai nou volum semnat de Paul Grigoriu: G de la Gugiumeni. Falsă monografie”, apărut la Editura Casa  Radio.

“Adevărată emblemă a radioului românesc postdecembrist, realizatorul-vedetă, care şi-a dedicat întregul parcurs profesional serviciului public de radiodifuziune – ce a ajuns în această toamnă la cea de a 85-a aniversare –, nu încetează să-şi surprindă admiratorii: inconfundabilul glas al „Domnului Radio” poate fi din nou auzit… povestind.

Revine de această dată scriitorul Paul Grigoriu, care propune acum cititorilor/ascultătorilor un nou volum de proză: « G de la Gugiumeni », subintitulat Falsă monografie şi publicat de Radio România împreună cu un CD ce conţine – în selecţia şi lectura autorului! – o versiune audio a cărţii.

„Retragerea din capitala febrilă a acestui om-instituţie nu a însemnat din fericire şi retragerea din profesie. Noua experienţă rurală i-a oferit reporterului şi scriitorului Paul Grigoriu o savuroasă aventură intelectuală soldată cu scrierea unei „false monografii” intitulată G de la Gugiumeni, inspirată de realităţile sociale şi politice ale îndelungatei şi păguboasei tranziţii postdecembriste într-o aşezare din judeţul Dâmboviţa, al cărei nume real este deghizat în numele literar aflat în titlul volumului. O veritabilă galerie de portrete este înfăţişată cu umor reţinut şi chiar cu o anume tandreţe de prestigiosul autor, devenit locuitor de rând al satului acesta, prin propria-i voinţă, sub forma unui exil voluntar”, a scris în prefaţă prof. univ. Titus Vîjeu, un alt nume de referinţă al Radioului naţional.

Întâlnirea din Foaierul Sălii de Concerte a Casei Radio cu autorul acestei insolite „versiuni 2000+ a Vieţii la ţară” (şi cu invitaţii săi surpriză!…) va preceda o audiţie din audiobook-ul ataşat volumului G de la Gugiumeni, precum şi o mult aşteptată sesiune de autografe!

Participă: Ovidiu Miculescu – Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune; Oltea Şerban-Pârâu – Director al Centrului Cultural Media.” – editorii

Detalii pe www.edituracasaradio.ro

Număr de vizualizări :1412


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro