”Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, cu invitaţi speciali

nov. 19th, 2013 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă și duminică, 23 şi 24 noiembrie 2013, de la ora 19:00, soliştii Operei Naţionale Bucureşti şi invitaţi speciali, sub bagheta dirijorului Iurie Florea, prezintă publicului opera ”Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, povestea tânărului îndrăgostit care crede cu tărie în puterea unui medicament care să-l ajute în dragoste. Invitaţii celor două seri sunt tenorii Augustin Hotea, respectiv Liviu Iftene, în rolul Nemorino, şi soprana Rodica Vică în rolul Gianetta. Rolul principal feminin va fi interpretat de apreciatele soprane ale Operei Naţionale Bucureşti Irina Iordăchescu, respectiv Simonida Luţescu, iar pentru prima oară în cariera sa baritonul Florin Simionca va interpreta rolul Belcore.


„Ispitiţi, amăgiţi, aşteptând miracole, adânc impresionaţi sau frustraţi, devenim tot mai dependenţi de lumea reclamelor şi a surogatelor culturale. Ce bine ar fi dacă am putea atinge fericirea din lumea strălucitoare a publicităţii şi a foiletoanelor… Ce bine ar fi dacă am putea fi iubiţi prin simpla sorbire a unei cupe cu elixir!”, spune Adriana Urmuzescu, scenografa operei „Elixirul dragostei”.

Augustin Hotea, tenor

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, unde a studiat cu soprana Mariana Colpoş şi tenorul Ionel Voineag, Augustin Hotea şi-a început colaborarea cu Opera Naţională Bucureşti în anul 2011, până atunci fiind colaborator permanent în Corul Operei. Aflat la începutul carierei, a cântat cu numeroase formaţii muzicale din ţară: Filarmonica George Enescu Bucureşti, Orchestra Concerto a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Filarmonica Oltenia din Craiova, Orchestra Naţională Radio, Corul și Camerata EuroArt din Baia Mare etc. Repertoriul său cuprinde roluri precum Filipeto din I quatro rusteghi (Bădăranii) de Ermanno Wolf – Ferrari, Rodolfo din La Bohème de Giacomo Puccini, Almaviva din Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla), Don Ramiro din La cenerentola (Cenuşăreasa) de Gioachino Rossini, Ernesto din Don Pasquale de Gaetano Donizetti.

Liviu Iftene, tenor

Tenorul brașovean Liviu Iftene a absolvit ca șef de promoție Facultatea de Muzică din Brașov, unde a studiat cu soprana Mariana Nicolesco. Solist al Operei din Brașov, dar prezent și pe alte scene lirice naționale și internaționale, tânărul tenor și-a format un bogat repertoriu de operă din care amintim rolurile: Don Ottavio din Don Giovanni de W. A. Mozart, Ernesto din Don Pasquale de Gaetano Donizetti, Faust din opera omonimă de Ch. Gounod, Alfredo din La Traviata de G. Verdi, Rodolfo din La Bohème de Giacomo Puccini.

Rodica Vică, soprană

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, unde a studiat cu soprana Eleonora Enăchescu, soprana Rodica Vică şi-a facut debutul pe scena Operei Naţionale Bucuresti (2012) cu rolul Clorinda din La Cenerentola (Cenuşăreasa) de Gioachino Rossini. Printre cele mai recente distincţii obţinute de artistă se numără Premiul pentru cea mai buna Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreţi (noiembrie 2011, Festivalul Viaţa e frumoasă) şi Premiul I la Concursul Internaţional de muzica barocă La Stravaganza, Cluj-Napoca. Repertoriul sopranei cuprinde roluri ca Norina din Don Pasquale, rolurile titulare din Lucrezia Borgia şi Rita de Gaetano Donizetti, Rosina din Il Barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini.

Florin Simionca, bariton

După ce a studiat trompeta la Şcoala de Muzică din Timişoara, baritonul Florin Simionca s-a îndreptat spre arta cântului şi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti în anul 2000. Laureat al Concursului Marţian Negrea de la Ploieşti (Premiul I), al Concursului Sabin Drăgoi de la Timişoara (Premiul al II-lea), el debutat în cadrul Studioului de Operă din Bucureşti, la vârsta de numai 23 ani, în rolul titular din opera Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart. Din repertoriul artistului fac parte: Marcello din La Bohème de Giacomo Puccini, Wagner din Faust de Charles Gounod, Don Alfonso din Così fan tutte (Aşa fac toate) de Wolfgang Amadeus Mozart. Florin Simionca este solist al Operei Naţionale Bucureşti din anul 2002.

Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, precum şi online, pe http://tickets.operanb.ro.

L’Elisir d’amore (Elixirul dragostei)
23 şi 24 noiembrie, ora 19:00
Opera Naţională Bucureşti
Operă comică în două acte de Gaetano Donizetti
Libretul de Felice Romani, după un libret de Eugène Scribe
pentru opera Le Philtre de Daniel-François Auber
Spectacol în limba italiană

Dirijor: Iurie Florea
Regia: Marco Gandini
Scenografia: Adriana Urmuzescu
Maestru de cor: Stelian Olariu
Asistent de regie: Ştefan Neagrău
Lighting design: Virginio Levrio
Serigrafie costume: Cătălina Florescu, Luiza Soporeanu

Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 19:00
Distribuţia:
Adina – Irina Iordăchescu
Nemorino – Augustin Hotea (invitat)
Belcore – Daniel Pop
Dulcamara – Mihnea Lamatic
Gianetta – Rodica Vică (invitată)

Duminică, 24 noiembrie, ora 19:00
Distribuţia:
Adina – Simonida Luţescu
Nemorino – Liviu Iftene (invitat)
Belcore – Florin Simionca (debut)
Dulcamara – Vicenţiu Ţăranu
Gianetta – Cristina Eremia

Număr de vizualizări :1007


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro