“SoNoRo Bucharest Festival On Tour” la Verona, Torino și Veneția

nov. 26th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2013, în trei orașe din Italia, va avea loc turneul “SoNoRo Bucharest Festival On Tour”, organizat de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția. Astfel, evenimentul va avea loc la Verona, 29 noiembrie 2013, ora 18.00 la Conservatorul “Evaristo Felice Dall’Abaco”, Torino, 30 noiembrie 2013, ora 20:00 la Conservatorul de Muzică “Giuseppe Verdi” și Veneția, 1 Decembrie 2013, ora 19:00 la Conservatorul de Muzică “Benedetto Marcello”. Concertele turneului “SoNoRo Bucharest Festival On Tour” vor fi susținute de trei muzicieni români: Vlad Maistrovici – vioară, Răzvan Popovici – violă și Christian Naş – violă. În program piese de: George Enescu, Wolfgang Amadeus Mozart, Béla Bartók, György Ligeti, Antonín Dvořák și Johann Halvorsen.


Turneul “SoNoRo Bucharest Festival On tour” este organizat în colaborare cu Consulatul General al României la Trieste (pentru etapele Verona și Veneția), Asociația Open Onlus din Verona (pentru etapa Verona), Primăria orașului Torino și Consulatul General al României la Torino (pentru etapa Torino) și beneficiază de patronajul următoarelor instituții: Ambasada României în Italia, Regiunea Veneto, Regiunea Piemonte, Provincia Verona, Provincia Torino, Provincia Veneția, Primăria orașului Verona, Primăria orașului Torino și Primăria orașului Veneția.

Vlad Maistrovici, vioară – Laureat al concursurilor internaţionale Tillett Trust şi Young Concert Artist Trust, Vlad a susţinut numeroase apariţii ca solist pe marile scene în Marea Britanie (Wigmore Hall, South Bank Centre), Franţa, Olanda, Belgia (Salle Flagey), Germania, Elveţia, Italia, Croaţia, România, Rusia, Israel, Statele Unite (Merkin Hall NY), Brazilia, precum și în compania unor ansambluri ca Orchestra de Cameră a Uniunii Europene, Orchestra de Cameră din Lusanne, South Bank Sinfonia din Londra, Orchestra de Cameră Radio Bucureşti. Împătimit al repertoriului cameral, a avut privilegiul de a colabora de la o vârstă fragedă cu muzicieni de renume cum ar fi Pierre Amoyal, Dora Schwartzberg, Jeremy Menuhin, Ivry Gitlis, Gordan Nikolich. Vlad îmbină cu succes cariera concertistică și cea de compozitor. În 2003 a fost distins cu Marele Premiu al Concursului Internațional George Enescu, ceea ce a confirmat talentul său manifestat încă din copilărie. Muzica sa a fost abordată și înregistrată de interpreţi și ansambluri renumite ca London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, European Union Chamber Orchestra, Britten-Pears Orchestra. Născut în 1985 la Ploieşti, a urmat cursurile Liceului de artă Carmen Sylva. La vârsta de 16 ani, recomandat de pianista Lory Wallfisch, a obținut o bursă la vestita Yehudi Menuhin School unde a studiat cu Natalia Boyarskaya. Între 2002 și 2009 a studiat vioara cu Felix Andrievsky şi compoziţia cu Mark-Anthony Turnage și Jonathan Cole la Royal College of Music din Londra, iar în 2011 a obţinut diploma Master Soloist de la Haute Ecole de Musique Lausanne, la clasa lui Pierre Amoyal.

Răzvan Popovici, violă – născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi-a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. În calitate de solist a cântat pe scenele Teatrului Champs-Elysées din Paris, Filarmonicii din Köln, la Festspielhaus din Baden-Baden, dar și la Musashino Hall din Tokio, Konzerthaus și Musikverein din Vienna și la Carnegie Hall în New York. Ca interpret de muzică de cameră, a colaborat cu Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman, Alexander Lonquich, Rainer Kussmaul, Radovan Vlatkovic, Daishin Kashimoto și Gilles Apap la festivaluri precum cel din Lucerna, Wiener Festwochen, Schwetzinger Festspielen, Festivalul Harrogate, Ferrarra Musica, Boswil Sommer, Festivalul de Muzică de Cameră din Oxford, Elverum Festspiele sau Festivalul Internațional de Muzică din Kobe, dar a putut fi urmărit și pe scene celebre precum South Bank și Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim sau Prinzregententheater din München. Răzvan a participat ca instrumentist în Orchestra Filarmonicii din Berlin și a fost prim violist invitat al mai multor orchestre din Europa precum Filarmonica din Essen, al orchestrelor de cameră din München, Köln, Kobe și al Orchestrei Festivalului din Gstaad. Răzvan este iniţiatorul şi directorul Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti.

Christian Naş, violă – s-a născut la Cluj şi a terminat studiile la Conservatorul din Cluj. La propunerea dirijorului Nikolaus Harnoncourt, Christian a primit o bursă pentru a-şi continua studiile la Conservatorul din Graz, în Austria. În anul 1997 a devenit prim violist al Orchestrei Simfonice din Graz.
Din anul 1999, Christian Naş este membru al Orchestrei Radio din Stuttgart, Germania. Ca muzician de cameră, el este invitat regulat la festivaluri din Germania, Austria, Japonia și România, printre care se numără Chiemgauer Musikfrühling, Kulturwald, Boswil Sommer sau SoNoRo. Primul său CD “Songs and Dances of Life” a apărut la editura Humanitas Multimedia din România şi la casa de discuri Solo-Musica din München.
Organizatori: Institutul Cultural Român și Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția

Cu patronajul: Ambasada României în Italia, Regiunea Veneto, Regiunea Piemonte, Provincia Verona, Provincia Torino, Provincia Veneția, Primăria orașului Verona, Primăria orașului Torino și Primăria orașului Veneția

În parteneriat cu: Consulatul General al României la Trieste, Consulatul General al României la Torino, Primăria orașului Torino, Conservatorul “Evaristo Felice Dall’Abaco” din Verona, Conservatorul de Muzică “Benedetto Marcello” din Veneția, Asociația Open Onlus din Verona și Promos Comunicazione din Milano

Parteneri Media: Radio Torino International, ziarul Ora României din Torino, VeneziaNews, Un ospite di Venezia, Azienda di Promozione Turistica della Provincia di Venezia.

Număr de vizualizări :1192


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro