Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” participă la cea de-a XXII-a ediţie a Salonului de Carte de la Slobozia

oct. 27th, 2013 | By | Category: Eveniment

Marţi, 29 octombrie 2013, ora 11:00, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” participă la cea de-a XXII-a ediţie a Salonului de Carte de la Slobozia, eveniment organizat de Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu” la Galeriile de Artă „Arcadia”, din cadrul Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia.

Astfel, Teatrul Naţional de Operetă va prezenta în cadrul Salonului de Carte o lucrare dedicată elevilor din ciclul primar şi gimnazial – Enciclopedia muzicală pentru copii – „Artele spectacolului pe înţelesul celor mici”, programul fiind completat de un recital de operetă în interpretarea soliştilor instituţiei şi a unui ansamblu orchestral aflat sub bagheta dirijorului Lucian Vlădescu. Recitalul va include un repertoriu de arii şi duete din operete celebre precum „Silvia” de Emmerich Kálmán sau „Bal la Savoy” de Paul Abraham.

Primul proiect editorial pentru copii al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, enciclopedia „Spectacolul muzical pe înţelesul celor mici”, se adresează copiilor din ciclul gimnazial, venind în completarea programei şcolare. Propunându-şi să acopere o nişă încă slab explorată pe piaţa de carte, enciclopedia abordează elemente de introducere în teoria şi istoria muzicii, pe care le pune în legătură cu artele spectacolului muzical, explicând şi exemplificând specificul diferitelor tipuri de spectacol.

Desfăşurat pe parcursul lunii octombrie, Salonul Anual de Carte de la Slobozia aduce în prim plan titluri îndrăgite, cea mai importantă manifestare din acest an fiind prezentarea colecţiei „Opera Omnia” – o incursiune în poezie, publicistică şi eseul contemporan, ce reuneşte volume ale unor autori ca: Spiru Haret, A. D. Xenopol, C. Rădulescu-Motru sau Titu Maiorescu.

Număr de vizualizări :1040


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro