Premiul Goncourt Românesc

oct. 27th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 28 octombrie 2013, ora 15:00, la Institutul francez din Timişoara va avea loc conferinţa de presă pentru prezentarea Premiului Goncourt Românesc, aflat la prima ediţie anul acesta. La conferinţa de presă va participa domnul François Garde, câştigătorul premiul Goncourt pentru primul roman în 2012 cu „Ce qu’il advint du sauvage blanc” (publicat la Gallimard) şi domnul Virgile Prod’homme, Lector francez la Universitatea de Vest şi Responsabil misiune pentru cooperarea educativă la Institutul francez din Timişoara.

Premiul Goncourt este decernat de Academia Goncourt din 1903, autorului care a publicat în limba franceză „cea mai bună şi imaginativă operă în proză a anului”. Premiul în sine este de 10 euro, însă câştigul cel mare este tipărirea într-un tiraj semnificativ a operei câştigătoare.

Institutul francez din România a obţinut din partea Academiei Goncourt dreptul de a organiza acest premiu pe plan naţional, începând cu acest an. La Timişoara există un juriu format din 10 studenţi ai Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul Universităţii de Vest, care vor vota pentru autorul lor favorit. Obiectivul proiectului este o colaborare inter-universitară la nivel naţional, care să îi pregătească pe studenţi la studiul critic al operelor literaturii franceze contemporane.

Număr de vizualizări :1035


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro