Spectacolul „Poveste de vară”, prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași

oct. 24th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 25 octombrie 2013, ora 19:00, la Ateneul Tătărași, în cadrul primei ediții Filit – Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași, va fi prezentat spectacolul „Poveste de vară”.  Spectacolul a avut premiera la Bucureşti, pe 22 august 2013. Happeningul „Poveste de vară” este inspirat de versiunea în limba română a cărții de debut a scriitoarei A.G. Billig, „4 Uși și Alte Povestiri” care a apărut în luna iulie la editura Data Group din Timișoara.

„La fel ca la București, happeningul îmbină muzica live cu proiecțiile video, dansul, monologul și gustul berii REDD’S. „Povestea de vară” va fi spusă de Alicia Keys și Michael Bubble, de pe ecran. De A.G. Billig și cuvintele ei meșteșugite împreună cu Fernando Mihalache și acordeonul cu care i-a vrăjit pe spectatorii Festivalui George Enescu dar și de reprezentanți ai comunității artistice din Iași – dansatorii de la „Tango Desde Pasion” și artistul plastic Codrin Mircea.

De asemenea, în contextul acestui happening, Ligia Delia Grozdan (profesor  la Facultatea de Teatru a  Universității de Arte „G.Enescu”, Iași  și Academia Show) susțin „povestea” prin teatralizarea TANGOULUI, în aşa fel încât spectatorii să nu perceapă momentele dansate ca adaosuri ori ca ilustraţii, ci ca părţi ale monologului.

Căci povestea de vară este mai mult decât povestea mea, povestea ta. Ea este povestea oricui hotărăște să aibă încredere în glasul lăuntric al inimii și să îl urmeze, să își transforme gusturile în surse de inspirație. Este o platformă care își propune să reunească pe aceeași scenă nu doar mai multe arte, dar și artiști din diverse orașe din România, evenimente de tip happening care să îi inspire pe spectatori să fie autentici și să își urmeze visele.

Pentru că se inspiră din gusturile preferate ale femeilor, dar poate să le combine cum n-a mai făcut-o nimeni. Pentru că preţuieşte mai mult decât orice frumuseţea interioară, dar ştie s-o pună în valoare prin transparenţa unei sticle speciale. Pentru că te inspiră să creezi tu însăţi cocktailuri, dar mai ales momente cu adevărat speciale. Asta face din Redd`s un creator de gust și un susținător al unui eveniment special, așa cum este „Povestea de vara” a A. G. Bilig.

Happeningul „Poveste de vară” este inspirat de versiunea în limba română a cărții de debut a scriitoarei A.G. Billig, „4 Uși și Alte Povestiri” care a apărut în luna iulie la editura Data Group din Timișoara.  Deși a început să ia lecții de actorie, A.G. Billig urcă pe scenă în calitate de actoautor – autor care alge să interacționeza cu publicul în mod direct, exprimându-și emoțiile și trăirile din textul scris, printr-un joc scenic.” – organizatorii

Număr de vizualizări :819


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro