Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

oct. 12th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului.

Înscrierea în concurs se poate face respectând tema de concurs: dedicarea unui act cultural unei personalităţi prezentate în campanie sau conceptului campaniei în sine, „Români pentru o lume”. Personalităţile prezentate în campanie sunt: CONSTANTIN BRÂNCUŞI, MIRCEA ELIADE, SERGIU CELIBIDACHE, EDWARD G. ROBINSON, NICOLAE GRIGORESCU, GEORGE ENESCU, JEAN NEGULESCO, EMIL CIORAN, A.G. WEINBERGER, ALEX ROTARU, ALEXANDRU TOMESCU, DOROTHEEA PETRE, ALEXANDRA NECHITA, MARCEL IUREŞ, ADA CONDEESCU, DRAGOŞ MIHALCEA, NICOLAE VOICULEŢ, CĂLIN PETER NETZER

Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice, cetăţeni români, rezidenţi în România sau în alte ţări, având în momentul înscrierii vârsta maximă de 25 ani. Participanţii nu au dreptul să se înscrie de mai multe ori la aceeaşi secţiune sau la mai multe categorii/subcategorii.
Categoriile concursului sunt:
Muzică clasică: Canto, Vioară, Pian, Nai, Instrumente cu corzi grave (violă, violoncel, contrabass), Instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot), Instrumente de alamă (trompetă, corn, trombon, tubă)
Arte plastice: Pictură, Sculptură
Teatru şi film: Actorie, Regie teatru, Regie film Imagine
Dans: Balet (interpretare, coregrafie), Dans contemporan (interpretare, coregrafie)
Literatură şi filozofie: Poezie, Proză scurtă, Eseu filozofic

Premiile constau în oferirea de suport educaţional (burse, şcoli de vară, Masterclass-uri, cursuri de specializare, în România sau în străinătate), acordat în funcţie de vârsta şi nivelul educaţional al fiecărui câştigător în parte. Vor exista două categorii de premii: Premii Subcategorii (se va desemna câte un câştigător pentru fiecare subcategorie în parte, luându-se în calcul cea mai mare notă obţinută în urma jurizării) şi Premiul Publicului (va exista un singur câştigător pentru întreg concursul, desemnat de către public, prin acumularea celui mai mare număr de voturi, date sub formă de Like-uri, înregistrate pe pagina de Facebook a campaniei „Români pentru o lume”).

Selecţia dosarelor pe criterii de eligibilitate se va faceîn perioada 15 – 28 octombrie 2013, iar afişarea listei participanţilor declaraţi admişi pe 30 octombrie 2013. Promovarea participanţilor admişi, pe website-ul oficial al campaniei şi pe pagina de Facebook va avea loc între 30 octombrie – 27 noiembrie 2013, iar jurizarea între 30 octombrie – 27 noiembrie 2013. Anunţarea câştigătorilor va avea loc pe 27 noiembrie 2013.

Regulamentul concursului şi membrii juriului se găsesc pe www.romanipentruolume.ro şi pe pagina oficială de Facebook a campaniei http://www.facebook.com/RomaniPentruOLume

Număr de vizualizări :1169


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro