Ruxandra Cesereanu, invitată la LOGOs International Literary Festival, Cipru

oct. 31st, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 1-3 noiembrie 2013, la Nicosia şi Platres, în Cipru, se va desfăşura prima ediţie a LOGOs International Literary Festival. România va fi reprezentată la această primă ediţie de poeta, prozatoarea şi eseista Ruxandra Cesereanu. Vor mai participa scriitori şi artişti din Rusia, Israel, Italia, Cipru, Suedia, Spania, SUA, Austria, Marea Britanie, Norvegia, Grecia şi Finlanda.

Sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 15.00, Ruxandra Cesereanu se va întâlni cu studenţii Facultăţii de Litere din Nicosia, în cadrul unui workshop de Creative Writing.

În aceeaşi zi, Ruxandra Cesereanu va susţine un recital de poezie în cadrul unei întâlniri cu tinerii cititori.

Dintre volumele de poezie ale Ruxandrei Cesereanu publicate până acum amintim: Zona vie (1993), Oceanul Schizoidian (1998, 2006), Kore-Persefona (2004), Coma (2008).

Cel mai recent volum de poezii, semnat alături de Marius Conkan, Ţinutul Celălalt, a apărut la Editura Cartea Românească.

Ţinutul Celălalt e o poveste despre un băieţel şi o fetiţă bolnavi de sindromul Down, care trăiesc într-un orfelinat şi construiesc la nesfârşit lumi compensatorii, din care nu se mai poate ieşi decât într-un alt ţinut. Nu este vorba, însă, despre un ţinut mental, ci despre unul al inimii în inflaţie, în care inclusiv creierul devine inimă. Ţinutul Celălalt (The Otherland) ar putea fi pentru vremurile noastre ceea ce, odinioară, au fost WonderlandNeverland, ţinutul lui Oz, planeta Micului Prinţ ori Narnia, lumi cu care, de altfel, ţinutul celor doi prichindei interferează. Cu mici excepţii, această carte a fost scrisă într-un an (2008-2009).

Ruxandra Cesereanu, conferenţiar la Catedra de literatură comparată a Facultăţii de Litere din Cluj. Face parte din staff-ul Phantasma, Centrul de Cercetare a Imaginarului, de la Cluj, în cadrul căruia susţine ateliere de scriere creativă în poezie şi proză. Un singur cer deasupra lor este prima carte de proză realistă a Ruxandrei Cesereanu (cunoscută, pînă acum, ca autoare de proză fantastică şi de autoficţiuni). Dintre volumele de proză ale scriitoarei publicate până acum:Purgatoriile (proză scurtă, 1997), Tricephalos (roman, 2002), Nebulon (proză scurtă, 2005), Naşterea dorinţelor lichide (proză scurtă, 2007), Angelus (roman, 2010).

La Editura Polirom a mai publicat eseuri de mentalitate: Decembrie ’89. Deconstrucţia unei revoluţii (2004, 2009), Gulagul în conştiinţa românească. Memorialistica şi literatura închisorilor şi lagărelor comuniste (2005) şi Năravuri româneşti. Texte de atitudine(2007).

Număr de vizualizări :1114


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro