Lungmetrajul ”Roxanne”, debutul regizorului Vali Hotea

oct. 10th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 11 octombrie 2013, va avea loc lansarea în cinematografe a lungmetrajului ”Roxanne”, debutul regizorului Vali Hotea. Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Adrian Văncică, Anghel Damian, Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

În cinematografele din România, ”Roxanne” are parte de două proiecții speciale: la Cluj Napoca, în cadrul Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj, ora 20:30, la Cinema Florin Piersic și la Bistrița Năsăud, în cadrul Festivalului mu:vi, de la ora 21:00, la Centrul Multicultural Sinagoga.

În săptămâna 11-17 octombrie, pelicula ”Roxanne” va putea fi vizionată în: București (Cinema City Cotroceni & Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Movieplex, Hollywood Multiplex și Cinema Europa), Brașov (Cityplex), Botoșani (Cinema Unirea), Cluj Napoca (Cinema City), Constanța (Cityplex), Călărași (Cinema Orizont), Craiova (Cinema Patria și Cinema Modern), Iași (Cinema Victoria), Oradea (Cortina Digiplex), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Târgu Mureș (Cinema Arta), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Slatina (Cinema Slatina) și Vaslui (Eurocinema SilverMall).

“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

“Roxanne” este o poveste despre prietenie, trădare și curaj. Inspirat din experiența personală a regizorului, filmul vorbește despre consecințele unor greșeli din trecut care ne afectează viața de acum, dar și viețile generațiilor viitoare.

Vali Hotea a absolvit regia de film la UNATC Bucureşti în 1995 şi a regizat mai multe  videoclipuri, spoturi publicitare, scurtmetraje, printre care „Marea aventură”, „Meditaţia”, documentarul „Lucy Castle-Hotea”, filmul tv „Călătorie de vis”, primele episoade din „Fetele marinarului” și miniseria „Serviciul omoruri”.

“Roxanne” este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Pelicula va fi lansată în această toamnă în România și va fi distribuită de Parada Film.

Trailerul filmului poate fi vizualizat aici: http://bit.ly/1bq44Pc

Distribuit de Parada Film.

Număr de vizualizări :1252


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro