Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 23-a (25 octombrie – 3 noiembrie 2013)

oct. 24th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 25 octombrie-3 noiembrie 2013, la Bucureşti se desfăşoară ediţia a 23-a a Festivalului Naţional de Teatru. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 25 octombrie, ora 20:30, la Teatrul Odeon, şi va fi urmată de un spectacol legendar, “Troienele” de Andrei Şerban. Astfel, după 23 de ani, spectacolul “Troienele” de Andrei Şerban revine la Bucureşti. De data aceasta, ca producţie a Operei Naţionale Române din Iaşi, în interpretarea soliştilor, membrilor corului, orchestrei şi baletului, alături de tineri actori şi copii. Pentru prima dată în istoria spectacolului, montat în premieră acum aproape 40 de ani pe scena Teatrului La MaMa din New York şi, în 1990, la Teatrul Naţional Bucureşti, “Troienele” beneficiază de varianta originală a muzicii compuse de Liz Swados pentru operă. La cele cinci reprezentaţii programate în FNT, va fi de faţă şi regizorul.

Prima zi de festival – vineri, 25 octombrie – debutează cu premiera filmului Faust, în regia lui Aleksandr Sokurov, distribuit în România de Transilvania Film şi programat la Cinemateca Union, la ora 17:00. În cadrul secţiunii Filmele festivalului, în zilele următoare vor mai fi prezentate producţiile Undeva la Palilula, regia: Silviu Purcărete, şi Nunta mută, regia: Horaţiu Mălăele.

Tot vineri 25, dar la ora 18:00, va avea loc la Fundaţia Löwendal vernisajul expoziţiei Spaţii imaginare (machete – schiţe – video) şi lansarea volumului II al cărţii Stürmer / Scenografii, publicată de Editura Idea din Cluj. Expoziţia scenografului Helmut Stürmer va fi deschisă în perioada 25 octombrie – 30 noiembrie.

Număr de vizualizări :1017


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro