Expoziţia “INSIDE/ OUT (BLACK&WHITE)” la Galeria de artă contemporană și design GALATECA

oct. 9th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 15 octombrie – 16 noiembrie 2013, la Galeria de artă contemporană și design GALATECA (Bucureşti) va fi găzduită expoziţia INSIDE/ OUT (BLACK&WHITE)” a artiştilor Roberto Coda Zabetta (Italia), Predrag Popara (Serbia) și Alessio Maximilian Schroder (Italia). Expoziția reunește trei stiluri diferite pictură pe ulei, fotografie și instalație de desene, schițe și fotografie. Vernisajul expoziţiei va avea loc duminică, 20 octombrie 2013, ora 19:00, în prezența artiștilor.

“Proiectul se configurează sub forma unui dialog figurativ comun, cei trei artiști încercând să răspundă la întrebări legate de omul contemporan al zilelor noastre, care există într-o societate ce nu reușește să armonizeze drepturile sociale cu cele spirituale, precum și cu cele ale minorităților care privesc societatea de foarte multe ori de la periferie.

Cei trei artiști expun pentru prima oară în România, iar o parte din operele lor de artă sunt prezentate în premieră absolută. Expoziția Inside / Out (alb-negru) este, de fapt, o continuare a colaborării lor începute anul trecut, cu expoziția ЦРНО I БЕЛО/ NERO I BIANCO, într-un spațiu de artă contemporană din centrul Belgradului.

Astfel Roberto Coda Zabetta ilustrează propria înțelegere cu privire la relația profundă dintre munca sa și mediul în care se desfășoară, într-o instalație compusă din desene, schițe și corespondențe personale realizate într-un stil expresiv și gestualist. Realizate în tehnica ulei pe panouri PVC, desenele lui Predrag Popara sugerează că necesitatea omului contemporan și aspirația sa de a înlocui propria goliciune spirituală cu noile realizări tehnologice, ar trebui chestionată mult mai profund deoarece tinde să dezumanizeze esența ființei sale. Alessio Maximilian Schroder prezintă seria ‘Exposed’, rezultat al cercetării sale fotografice despre caracterul liminal al corpului. Punctul de plecare în acest proiect este experiența morții clinice: a fi atât de aproape, la limita dintre viață și moarte, crează percepția că organismul este, în cel mai propriu mod, un prag între interior și exterior, între propriu și străin, între  viață și moarte.” (organizatorii)

Roberto Coda Zabetta ( Biela, Italia, 1975 ), trăiește în Italia, unde este o  celebritate în lumea artei contemporane, multe din lucrările sale fiind expuse in muzee și galerii renumite din întreaga lume, Marea Britanie, Germania, Brazilia, India, China și in trei galerii din Italia.

Predrag Popara (Trebinje, Bosnia și Herțegovina, 1973) face parte dintr-o grupare internațională fondata de un galerist francez ce se concentrează pe arta abstractă. A avut expoziții solo importante în ultimii ani în Germania, Slovenia și Italia.

Alessio Maximilian Schroder (Roma, Italia, 1985) după ce a terminat studiile la Viena Fotoschule, a început să lucreze ca fotograf documentar axându-se în mod special pe zona Europei de Est. A avut expoziții solo în Belgrad în 2011, în Tel Aviv în 2012, iar de curând în Viena, orașul unde locuiește și lucrează în prezent.

Număr de vizualizări :1496


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro